Vicepremierul ALDE Grațiela Gavrilescu crede că Liviu Dragnea este nevinovat. Prezumtiv nevinovat

explo 1000x200

Prezentă astăzi în județul Caraș-Severin, vicepremierul Grațiela Gavrilescu a ținut o amplă conferință de presă la sediul ALDE Caraș-Severin din municipiul Reșița.

Întrebată de jurnaliști despre condamnarea colegului de coaliție, Liviu Dragnea, Grațiela Gavrilescu a spus că acesta ar fi nevinovat prezumtiv, adică se bucură de prezumția de nevinovăție.

„ALDE, şi prin vocea preşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu, militează pentru statul de drept şi pentru păstrarea atribuţiilor şi drepturilor fiecărei puteri în stat, deci, ca atare, prezumţia de nevinovăţie funcţionează în România şi trebuie să ţinem cont de ea, indiferent la ce persoană facem referire. Aşa că, în spiritul legii şi în apărarea ei, cred că trebuie să vedem mai întâi ce se va întâmpla şi să lăsăm justiţia să îşi facă treaba, iar noi să ne vedem de guvernare. Mie îmi pare foarte rău că nu există, poate, o comunicare suficient de mare, pentru că dacă Guvernul PSD-ALDE a reuşit să ţină acasă medicii şi asistentele, cadrele sanitare în general, dacă a reuşit să ia măsuri fiscale ce au dus la cea mai mare creştere economică a României din Uniunea Europeană, dacă luăm măsuri ca să încurajăm munca şi nu nemunca, atunci aceste lucruri ar trebui promovate”, a afirmat Graţiela Gavrilescu la conferința de presă.