Vicele corupt poate fi suspendat. Ce soluție au găsit liberalii?

Marcel Vela, copreședintele PNL Caraș-Severin, a declarat că Ionesie Ghiorghioni poate fi suspendat din funcția de la județ, iar odată ce liberalii au identificat soluția, aleșii PSD pot înceta cu susținerea vicepreședintelui care are pe rolul instanței două procese penale.

Așa cum Express de Banat a mai relatat, suspendarea lui Ghiorghioni de la conducerea Consiliului Județean a transformat plenul într-un adevărat câmp de bătălii politice. Aleșii social-democrați aruncau vina pe liberali în ceea ce privește îndepărtarea vicelui de la cârma forului, precizând faptul că decizia de înlăturare ar trebui să fie una politică, nu administrativă.

La polul opus, după ce prima dată nu s-a putut vota în plen pentru că aleșii PSD au părăsit sala, liberalii au inițiat un al doilea proiect de hotărâre pe această temă. Nici a doua oară n-a mers! Prin urmare, deși ampla acțiune DNA a avut loc în biroul vicepreședintelui în luna mai a acestui an, iar judecătorii i-au interzis să se apropie de instituția pe care a condus-o, acesta încă ocupă, chiar și la momentul actual, a doua funcție ca importanță în județ.

La cea mai recentă vizită a liderilor liberali la Reșița, copreședintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a precizat că partidul său a identificat soluția potrivită pentru suspendare. O decizie politică s-a luat în Biroul Județean al PNL pentru schimbarea sa din funcție, dar, din păcate, PSD una vorbește, alta face. PSD l-a susținut pe Ghiorghioni și a generat un blocaj în Consiliul Județean. În perioada următoare vom sesiza conducerea Consiliului Județean să aplice legea care spune că un consilier județean, dacă nu se prezintă la convocări, poate fi suspendat”, a declarat Marcel Vela.

Prin urmare, rămâne de văzut dacă la viitoarea ședință de Consiliu Județean suspendarea lui Ionesie Ghiorghioni va fi un succes sau dacă va rămâne neclintit pe funcție, așa cum se întâmplă de luni bune din cauza neînțelegerilor politice.

Comments

  1. cvasimultiplu says:

    Indiferent cine trebuie sa ia decizia finala, faptul ca nici PNL-prin neexcluderea din partid, nici PSD- nu voteaza, asta arata cat de mult le pasa tuturor alesilor de cetatenii care i-au votat. Respect ZERO pentru noi,fraierii de rand care ii votam. Ar trebui scosi toti in piata centrala si trasi in tzepe.

  2. Anca says:

    Ipocrizia fara margini a ”liderilor policitici” din judet te lasa fara cuvinte si ne mai miram ca am ajuns printre ultimele judete din tara. Nu inteleg ce paote fi atat de complicat in eliminarea din Consiliu Judetean a unui ales pe liste??? PSD-ul nu stiu ce vrea sa demonsteze, iar PNL-ul este de tot rasul. Pai cu atatia juristi in partid liberalii nu stiu ca excluderea din partidul pe listele caruia a fost ales, un consilier fie el local sau judetean isi pierde mandatul, Deci totul este atat de simplu, liberalii il exclud si actualul vice pierde functia de consilier juddetean si implicit pe cea de vice al CJ. Sau…. poate problema este una mai complicata….. sa le fie teama liberalilor ca vicele ar putea spune ceva….???? O intrebare delicata??? Oricum sa le fie rusine tuturor ca ne subestimeaza inteligenta si noua sa ne fie rusine ca-i lasam sa ne creada prosti! Asta am votat, asta avem!

  3. bunicu says:

    retragerea sprijinului politic duce la inlocuirea consilierului.