Vicecampionii, ținuți în corzi de reșițeni! HC Adrian Petrea a fost aproape să răpună „Tigrii”!

Al doilea meci din acest an dintre CSM București și HC Adrian Petrea Reșița a fost din nou spectaculos. După disputa fantastică din sferturile Cupei României, elevii lui Adrian Petrea i-au ținut din nou în corzi pe vicecampioni. În primul meci al etapei a 22-a a Ligii Naționale, reșițenii au revenit spectaculos și au remizat în această seară, 29-29, cu CSM București, dar nu a lipsit mult ca toate cele trei puncte să ajungă în Banat.

HC Adrian Petrea nu face un simplu act de prezență în Liga Națională, ci chiar joacă meciuri adevărate. A demonstrat-o și în această seară, când a fost pe alocuri peste echipa vicecampioană. Chiar dacă „Tigrii” au pornit hotărâți acest meci, pe care l-au controlat în prima repriză, când au avut și șapte goluri avans pe tabelă, 17-10 în minutul 29.
Repriza secundă a arătat însă o cu totul altă față a Reșiței, mult mai curajoasă, mai sigură pe contraatac și mai atentă în apărare. Drăghici a avut intervenții importante, iar Sămînță s-a remarcat și el la o aruncare de la 7 metri executată de Negru. Interul Ilie Vaidasigan ne-a adus aminte de evoluțiile sale de excepție și de perioada în care era unul dintre golgheterii Ligii Naționale și a marcat ori de câte ori a avut ocazia. Meciul a crescut în spectaculozitate și datorită elevilor lui Adrian Petrea, care nu au cedat lupta și au crezut până la capăt în șansa lor. Vicecampionii s-au întrebuințat serios pentru a ține ritmul cu jucătorii reșițeni, dornici să arate că nu au venit degeaba în capitala țării. După 12-17 la pauză, diferența a fost recuperată destul de repede și spre jumătatea reprizei secunde Reșița se apropiase la un singur gol (21-20). A fost un joc de urmărire, cu gazdele nereușind să se desprindă la mai mult de două goluri și cu oaspeții mereu la pândă. HC Adrian Petrea egalează la 24 în minutul 50, iar „tigrii” încep să tremure. Alb-roșiii simt că se poate mai mult și încearcă imposibilul. Chiar și în inferioritate numerică. Starchenko înscrie pe contraatac și își aduce echipa pentru prima oară în avantaj (27-28, în min. 54), iar Bahan revine pe teren și pune două lungimi între Reșița și București (27-29). Tot el îl aduce pe Novanc în postura de a-l opri prin fault și pivotul vicecampioanei primește a treia eliminare temporară și cartonașul roșu. Ultimele cinci minute au fost decisive, reșițenii au încercat acțiuni de pe extreme, dar anticipate de adversari. De partea cealaltă, Milosevic și Humet au înscris două goluri importante pentru restabilirea egalității, dar nu înainte ca Drăghici să se remarce din nou. Ultimele secunde i-a găsit pe reșițeni în apărare și pe bucureșteni în căutarea golului victoriei. Cu cinci secunde înainte de final, Marius Bahan comite un fault asupra lui Milosevic sancționat cu cartonaș roșu, fază la care vede roșu și Iulian Stamate, pentru proteste. Reșițenii au scăpat însă cu bine din ultimul asalt al „tigrilor” și au bifat un egal important în compania unei echipe cu un buget colosal.

„Se vede atitudinea jucătorilor, care respectă ceea ce le cer la antrenamente și la meciuri. Este un lucru bun, că avem atitudine pe tot parcursul meciului. Eu, personal, am crezut în permanență în șansa noastră, Poate că unii nu au crezut, mai ales văzând prima parte și jocul nostru și diferența de șapte goluri, mulți au crezut că vom fi o pradă ușoară. Sincer, fără să par lipsit de modestie, am crezut că avem puterea să revenim în joc. Am avut și șansa să câștigăm meciul. Probabil că dacă am fi câștigat eram văzuți în alt mod. Dar important este că am avut șansa de a câștiga. Nu vreau să dau vina pe niciun factor, că nu am câștigat meciul. Pentru noi este un punct foarte important, cum a fost și cel cu Odorheiul, și prin prisma faptului că am jucat la distanță de trei zile două meciuri foarte grele, în care am scos maximum cu echipe foarte bune care se bat la campionatul României. Referitor la faza din final, din punctul meu de vedere a fost o ieșire hazardată a lui Marius Bahan. Eu într-un fel sau altul parcă simțeam impulsivitatea lui și strigam la el să nu iasă din sistemul de apărare. Dar a avut acea ieșire urâtă soldată cu cartonașul roșu. Eu sper să ia doar o etapă de suspendare, să absenteze doar la meciul cu Steaua”, a declarat pentru expressdebanat.ro antrenorul Adrian Petrea.

HC Adrian Petrea în meciul cu CSM București: Drăghici, Sămînță – Vaidasigan (10 goluri), Bahan (6), Pârvan (4), Huta (3), Rohozneanu (2), Ignat (2), Popovici (1), Starchenko (1), Trifkovic, Lela, Rugaci, Dospinescu, Heimbach.

Foto: Facebook