Vicecampioana olimpică de la Londra se retrage! Corina Ștefan, o carieră impresionantă în judo

Pentru Corina Ștefan (ex Căprioriu), Jocurile Europene de la Minsk au reprezentat ultimul concurs de judo. Lugojeanca medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 a anunțat că se retrage oficial din cariera sportivă după competiția din Belarus.

La Minsk, Corina Ștefan a fost eliminată din optimi la categoria 57 de kg. Bănățeanca, ajunsă la 32 de ani, spune că de data aceasta a fost ultimul concurs. Anterior, judoka și-a mai anunțat o dată retragerea, dar s-a răzgândit. „Ce să se întâmple la Minsk… am pierdut. Nu pot să mă exprim la modul general despre judoul românesc, pot să spun doar despre mine. Eu mă retrag din activitate, absolut. Este o decizie definitivă. Am gândit dinainte că Jocurile Europene vor fi ultima mea competiţie. Sunt mai multe motive… sunt promisiuni nepuse la punct, ca să zic aşa… neţinute de cuvânt. Iar eu nu pot să îmi sacrific vârsta, sănătatea şi familia. Nu voi mai avea nicio discuţie cu conducerea Federaţiei despre decizia mea”, a declarat Ștefan la revenirea în țară, citată de Agerpres.

Așa cum a dorit și când s-a gândit prima dată la retragere, bănățeanca va continua tot în judo, ca antrenoare la clubul Dinamo. „Sunt dezamăgită de mine că nu am reuşit să îmi revin. Eu împlinesc 33 de ani pe 18 iulie, am forţat această revenire şi acum, după un an şi jumătate de pauză. De fapt, nici nu a fost o pauză, a fost o retragere pentru că nu mă gândeam că am să revin. Mai departe îmi doresc să fac ceea ce am făcut şi după Rio de Janeiro, adică să fiu antrenoare la Dinamo. Deci voi rămâne în judo, dar ca antrenoare”, a mai precizat sportiva.

Corina Ștefan are în palmares argintul la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, argintul la Campionatul Mondial din 2015, bronzul la Campionatul Mondial din 2011, aurul la Campionatul European din 2010 și bronzul la Campionatul European din 2011.

Sursa foto: gsp.ro