Via Transilvanica – drumul care unește – se dă în folosință!

via transilvanica

Numeroase porțiuni de drum din Via Transilvanica sunt deja străbătute de drumeți, dar marea inaugurare a traseului complet va avea loc în data de 8 octombrie.

Inițiatorii acestui proiect de anvergură națională, Asociația Tășuleasa Social, notează pe contul de socializare: „Via Transilvanica va fi finalizată în întregime, după patru ani jumătate de muncă asiduă, iar sărbătoarea grandioasă a întregului traseu va avea loc în forma unui «târg»: loc de întâlnire, schimb de experiențe turistice cu organizații, trasee, destinații turistice din toată țara și din toată lumea!”

250 de kilometri de traseu din Via Transilvanica străbat și Caraș-Severinul, fiind cea mai mare întindere pe raza unui singur județ. Traseul este de mare anvergură, de la Putna la Drobeta Turnu-Severin, are 1.400 de km lungime și va străbate zece județe din România: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți. Traversează șapte regiuni cultural-istorice: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica și Terra Romana, iar traseul poate fi parcurs la pas, cu bicicleta sau călare.

via transilvanica 2

 „Vă invităm să ne fiți alături la finalul epic al construcției «drumului care unește» care se va desfășura sub forma unui târg de drumeții și al unor evenimente festive și care va fi începutul unei noi ere turistice în domeniul drumețiilor din țară! Vom împărtăși experiențe, frumuseți și bunătăți locale și ne vom cunoaște cu toții sub semnul traseului de lungă distanță, Via Transilvanica! Am lansat acest proiect în anul 2018, anul centenarului, la Alba Iulia, ca o propunere pentru un proiect cu potențialul de a ne uni cu adevărat: prin diversitatea istorică, culturală, etnică și geografică. Așa am adoptat sloganul “Drumul care unește!”, mai menționează inițiatorii.