Vești bune pentru timișorenii care vor să se perfecționeze profesional! CCIAT demarează noi serii de cursuri!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș, prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, vine în sprijinul celor interesați cu noi serii de cursuri. În ce perioadă se vor desfășura, care este taxa de participare și ce presupun aceste programe de formare profesională?

Sesiune de instruire „Utilizare S.I.C.A.P”

Perioada desfășurării cursului este 21-25 octombrie, programul este zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 17.00-19.30, iar taxa de participare este de 650 lei + TVA/pers (10 % reducere pentru membrii CCIAT și 20% reducere pentru absolvenții cursului „Expert achiziții publice”, organizat de CCIA Timis).

Programul de formare profesională se adresează compartimentelor de achiziții publice/persoanelor care utilizează platforma S.I.C.A.P. (sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a achizițiilor publice), cât și viitorilor utilizatori S.I.C.A.P., având  rolul de a ușura modul de operare și înțelegere a sistemului în ceea ce privește procedurile electronice de achiziții publice.

Prin participarea la Sesiunea de Instruire S.I.C.A.P, operatorii economici vor deprinde abilități în utilizarea mijloacelor electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire și pentru realizarea achizițiilor directe prin intermediul catalogului electronic.

Sesiunea de Instruire „Utilizare S.I.C.A.P” oferă oportunități de dezvoltare pe piața achizitiilor publice, prin participarea acestora la procedurile de achiziție publică și încheierea de noi contracte cu instituțiile publice, înregistrate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

La finalizarea Sesiunii de Instruire, cursanții vor intra în posesia unui Certificat de Participare eliberat de către CCIA Timiș.

Responsabili de mediu

Acest curs se desfășoară în perioada 31 octombrie-11 noiembrie, programul este zilnic, de luni până vineri, iar taxa de participare este de 1000 lei + TVA/pers., cu 10% reducere pentru membrii CCIAT.

Cursul se adresează tuturor celor interesați să gestioneze procese de mediu și agenților economici care generează deșeuri.

Tematicile abordate vor fi următoarele:

  • Instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deșeurilor din cadrul firmei, astfel încât să se asigure îndeplinirea obligaţiilor legale în domeniul gestionarii deşeurilor
  • Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului
  • Aplicarea procedurilor de calitate
  • Gestionarea cerintelor legale de mediu
  • Elaborarea programului de management de mediu
  • Monitorizarea factorilor de mediu
  • Realizarea auditului intern
  • Supravegherea activităţii pentru prevenirea efectelor provocate de situaţiile de urgenţă
  • Raportarea activităţii de mediu
  • Elaborarea documentaţiei sistemului de management mediul

Manager proiect

Cursul se va desfășura în perioada 4-19 noiembrie, programl fiind structurat astfel: 4-13 noiembrie – pregătire teoretică (luni-vineri, între orele 16.30 şi 20.00); 14-19 noiembrie – pregătire practică/realizarea proiectului. Taxa cursului este de 1.000 lei/pers, cu 10% reducere pentru membrii CCIAT și 20% reducere pentru absolvenții cursului „Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene”, organizat de CCIAT.

Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare care doresc să acumuleze cunoștințe și abilități în domeniul managementului de proiect. Cursul își propune să pregătească specialiști pentru a coordona realizarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană, adresându-se, totodată, și tuturor celor care doresc să-și dezvolte abilități practice, utile pentru rezolvarea problemelor specifice managementului proiectelor.

Structura cursului:

  • Management organizațional vs management de proiect;
  • Managementul proiectului /ciclul proiectului (PCM);
  • Definirea proiectului;
  • Planificarea proiectului;
  • Implementarea proiectului;
  • Surse de finanțare – cadrul legislativ și instituțional, instrumente de finanțare UE.
  • Cursul se finalizează cu un examen, în prezența unei comisii ANC.

Certificatele obţinute la absolvire au recunoaştere naţională şi internaţională şi sunt emise de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Sursa foto: culturadata.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/