Vești bune pentru mediul de afaceri. Băncile din Uniunea Europeană vor primi facilități pentru acordarea creditelor

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Companiile care se află în criza economică generată de noul Covid 19 vor putea de acum să-și dea un restart cu ajutorul creditelor oferite de bănci.

La mai bine de zece ani de la criza financiară, Uniunea Europeană se mobilizează și demonstrează că se poate acționa împreună și se pot lua măsuri de combatere a crizei și de susținere a economiei, astfel că băncile din spațiul U.E. urmează să primească facilități de capital pentru a putea ajuta companiile să facă față crizei generate de pandemie.

publicitate online in ziar Express de Banat

Într-o scrisoare trimisă Uniunii Europene, Băncii Centrale Europene şi Autorităţii Bancare Europene, Federația Bancară Europeană, entitatea care regrupează industriile bancare naţionale din Europa, a dezvăluit un plan în trei faze în acest sens. În scrisoare EBF cere ajutorul organismelor de reglementare pentru a putea lucra în mod constructiv cu debitorii, ceea ce va necesita flexibilitate pentru a putea depăși barierele de reglementare și a putea finanța debitorii care se confruntă cu dificultăți temporare.

1000x100 (3)

Printre facilități se regăsesc cele care fac referire la capital și relaxarea condițiilor impuse acordării de credite, pentru a putea ajuta firmele prin împrumuturi rapide, în scopul evitării recesiunii, după cum afirmă vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisar UE pentru Economie, cel care urmează să anunțe peste câteva zile și un set de condiții destinate băncilor. Organismele de reglementare din blocul comunitar ar putea îmbunătăți capacitatea băncilor de a acorda credite prin relaxarea aşa-numitelor rezerve de fonduri contraciclice, care sunt constituite în perioade bune pentru a fi utilizate în situații de criză.

Cum blocajul cauzat de pandemie pare să fie abia la mijlocul primului val, experții se străduiesc să-i înțeleagă impactul economic și durata, în timp ce FMI estimează că efectele asupra economiei vor fi comparabile cu cele ale Celui de-al Doilea Război Mondial, iar negocierile lungi dintre marile economii cu Banca Centrală Europeană (BCE) pot alimenta exact ca în criza precedentă, apetitul speculativ al piețelor pentru datoriile publice ale economiilor care reprezintă verigile slabe ale Uniuni Europene. Totuși, de data aceasta, UE nu este chemată să salveze doar o economie mică, ci se dorește o ramificare a ajutorului pentru toate țările membre, mai susțin experții banacari.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/