Prețuri mai mici la legumele din piață

Prețurile alimentelor din piețe sunt din ce în ce mai mici. Dacă la începutul primăverii reșițenii plăteau pentru un kilogram de cartofi noi 8 lei, acum oamenii nu scot din buzunare mai mult de 2 lei.

Cele mai mari scăderi de prețuri le înregistrează legumele. Unele dintre ele costă chiar și de 8 ori mai puțin. Cele mai vizibile modificări sunt la roșii, cartofi sau ardei. Oamenii nu se declară, însă, nici acum mulțumiți în totalitate de prețuri și așteaptă alte reduceri.

”Prețurile sunt încă mari, au scăzut foarte puțin. Sperăm să se mai ieftinească, acum că apare deja producția românească”, a spus unul dintre cumpărătorii din Piața Reșița Sud.

Producătorii care vând în piață declară că au prețuri foarte bune, mai ales că ei au și costuri destul de mari pentru chiria meselor. ”E mult mai ieftin acum, deși nouă ne este greu, avem mult de plătit. Acum vindem roșiile cu 3 lei, înainte erau 5”, susține un producător din aceeași piață.

Fructele nu s-au ieftinit atât de mult. Doar cireșele, care acum o lună costau 30 de lei, putem spune că au un preț vizibil mai scăzut. Acum pe un kilogram plătim cel mult 8 lei. În plus, la piață au apărut deja lubenița și porumbul, dar prețurile acestora sunt încă destul de piperate.