Vești bune de la Oravița! Niciun alt cadru medical din spital nu a fost infectat cu coronavirus

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Primul caz de coronavirus din Oravița a fost înregistrat tocmai la Spitalul Orășenesc. O asistentă medicală a fost depistată pozitiv, după ce ar fi contactat virusul în cadrul unei deplasări la Zalău. Se pare că singura persoană care s-a mai îmbolnăvit a fost soțul asistentei, niciun coleg din spital nefiind infectat.

Săptămâna aceasta s-a dat alarma la spitalul din Oravița, acolo unde o asistentă medicală a fost confirmată pozitiv după testarea pentru coronavirus. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că se impune testarea altor 10 asistente medicale cu care femeia ar fi intrat în contact, chiar dacă acestea erau asimptomatice. „S-au parcurs etapele de prelevare la Oravița, dată fiind situația cu asistenta care a lucrat și lucrează în cercetarea infecțiilor nosocomiale. Acolo 10 asistente au fost investigate și așteptăm rezultatele. Eu am fost primul care am prelevat, am făcut o demonstrație cum trebuie corect făcute, deoarece Oravița nu a avut până acum niciun caz. Cele 10 sunt izolate la domiciliu. Din punctul meu de vedere niciuna nu pare sub nicio formă infectată, nu au niciun fel de simptom. La fel a fost, de altfel, și în cazul asistentei. Eu sunt chiar doctor și pot să-mi dau seama dacă o persoană este sau nu infectată și nu mi se pare că acele asistente au așa ceva”, ne spunea ieri directorul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Romeo Dumitrescu.

Din fericire, intuiția directorului DSP nu a dat greș. Rezultatele testărilor au confirmat că nicio altă persoană din cadrul spitalului nu a fost infectată cu coronavirus, așa că toți cei 10 contacți ai asistentei se vor întoarce la serviciu.

1000x100 (5)

CITEȘTE ȘI: 

Primele două persoane confirmate cu noul coronavirus la Oraviţa. Una dintre ele, asistentă la Spitalul Orăşenesc!