Veste importantă pentru numeroși copii din România! Reducerea cuantumului alocațiilor primite de părinții lucrători în Austria este ilegală

Curtea Europeană de Justiție confirmă ceea ce se știa de la începutul aplicării acestei legi discriminatorii: proiectul fostului guvern al Austriei, care a impus indexarea alocațiilor pentru copiii care locuiesc în străinătate, nu este legal. Cu alte cuvinte, de la începutul anului 2019, alocațiile primite de persoane care lucrează în branșa îngrijirii la domiciliu 24 de ore din 24, în Austria, au fost reduse pentru toți beneficiarii din aproape toate țările europene estice, ceea ce încalcă în mod clar legislația Uniunii Europene.

Organizații neguvernamentale, militanți pentru drepturi civile, activiști civici s-au exprimat destul de vocal și au atras atenția asupra acestui demers, care, se consideră a fi discriminatoriu. Această decizie a Curții Europene de Justiție va atrage după sine modificări în domeniu.

Aceasta este o veste bună, mai ales pentru cei mai afectați de indexarea de acum câțiva ani: îngrijitoarele și îngrijitorii, care prin natura meseriei lor, nu își pot duce copiii în Austria. „Acest lucru este imposibil atunci când locuiești practic la locul de muncă. Copiii celor care lucrează în Austria au însă dreptul la aceleași alocații pe care le primesc copiii care locuiesc aici!” notează CuraFair, organizație socială a Ministerului Sănătății din Austria, cu sediul la Linz. Date concrete despre cum se va aplica această decizie, vor fi oferite odată cu desfășurarea evenimentelor!

În sfârșit se obține DREPTATE pentru familiile tuturor muncitorilor și muncitoarelor migrante care lucrează in Austria, dar ai căror copii sunt în țara de origine, mai precis în România.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/