UPDATE. Veste bună pentru turişti în prag de weekend. Drumuri deschise pe Muntele Mic şi Semenic!

Vestea a venit în această seară, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“: au fost deschise circulaţiei pe ambele sensuri drumurile judeţene care duc pe Muntele Mic şi Semenic.

Începand de azi, de la ora 19:30, tronsoanele de drumuri judeţene DJ 608A Telescaun – Muntele Mic și DJ 582E Prislop – Staţiunea Semenic sunt deschise circulaţiei auto pe ambele sensuri, anunţă Magdalena Tocmelea, purtător de cuvânt al ISU Semenic.

Tronsoanele Prislop – Semenic și Telescaun – Muntele Mic au fost închise circulației publice până în această seară de către echipajele care acționează pentru deszăpezire. Pe tronsonul Prislop – Semenic era permis accesul doar pentru echipele de intervenție la liniile de electricitate și transportul de combustibil. Pe Muntele Mic, de azi-noapte a revenit curentul electric, nu însă şi pe Semenic.

UPDATE, ora 20.35

Începând cu ora 20:15, staţiunea Semenic a fost reconectată la linia de energie electrică, informează ISU Semenic.

UPDATE, ora 20.45

Comandamentul de iarnă Drumuri Judeţene Caraş-Severin transmite: „Vă informăm că începând cu ora 19:30 cele două drumuri care fac legătura cu zonele montane, DJ 582 E Prislop – Semenic și DJ 608A Telescaun – Muntele Mic, au fost deschise oficial circulației rutiere, însă traficul se desfășoară în continuare în condiții de iarnă. Menționăm, de asemenea, că în zona Prislop – Semenic există porțiuni unde circulația se desfășoară pe un singur sens, ca urmare a faptului că nu s-a reușit îndepărtarea completă a arborilor căzuți pe șosea. Aceste porțiuni sunt izolate, și sunt prevăzute cu zone de refugiu pentru fluidizarea traficului.
Facem apel la conducătorii auto să respecte indicatoarele rutiere, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, și să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante.
Pentru orice informații și sesizări legate de starea drumurilor județene, participanții la trafic pot apela numărul de telefon al Comandamentului de Iarnă din cadrul Direcției de Drumuri Județene Caraș Severin: 0255 213 212. Pentru Drumurile Naționale: 0255 513 131 (Caransebeș) și 0252 361 451 (Orșova)“.