UPDATE Veste bună pentru timișoreni! Grădina zoologică a fost deschisă!

1000x100 (5)

România a intrat de astăzi în starea de alertă, iar la nivel național au fost impuse anumite măsuri mai puțin restrictive. O veste bună pentru timișoreni este faptul că grădina zoologică din Timișoara a fost deschisă astăzi.

Din punct de vedere organizatoric, au fost respectate măsurile de prevenție și recomandările specialiștilor. De exemplu, au fost trasate anumite marcaje pentru a putea fi respectată distanța de doi metri și au fost montate dispozitive cu dezinfectant.

„Fiindcă noi suntem asimilați ca și grădină zoologică muzeelor, adică locurilor care pot fi vizitate, am marcat pe jos distanța, am pus inclusiv panouri de informare și dispozitive cu dezinfectant”, a declarat, pentru Express de Banat, Adrian Bere, directorul Direcției de Mediu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În timpul stării de urgență, animalele au fost îngrijite și s-a lucrat inclusiv în weekend. „Au primit și primesc hrană zilnic. Sunt zilnic îngrijite. Oamenii au muncit exact la program normal ca și până acum. Acolo lucrăm și sâmbăta și duminica, chiar dacă alții sunt în weekend. Animalele trebuie să mănânce, trebuie să le faci curățenie. Nu poți să le lași bani de buzunar și să le spui «ne vedem peste o săptămână»”, a mai spus Adrian Bere.

Grădina zoologică din Timișoara va funcționa la program normal: marţi – duminică, între orele 10.00 – 20.00. Ultimul acces pentru vizitatori este permis cu 30 minute înainte de ora închiderii.

UPDATE:

Reprezentanții Primăriei Timșoara spun că s-a revenit asupra deciziei, iar Grădina Zoologică din Timișoara va fi deschisă ulterior. Neînțelegerea a avut ca fond o incertitudine bazată pe normele și măsurile luate la nivel național. În documente nu este specificat ce se va întâmpla din 15 mai cu parcurile zoologice, iar acest lucru a condus la apariția unei confuzii în teritoriu.

Sursa foto: megintimisoara.ro

banner 970 x 250