Veste bună pentru cărășenii care vor să-și cumpere o primă mașină: primesc bani de la Guvern

Programul PRIMA MAŞINĂ a fost aprobat de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă. Actul indică doar preţul maxim al maşinii: 50.000 lei.

Prin programul ,,Prima Maşină”, statul va garanta creditul bancar contractat pentru achiziţia unui autoturism nou. Potrivit mediafax.ro, ordonanţa nu include alte detalii legate de valoarea creditului care poate fi contractat cu garanţia statului, de perioada de valabilitate şi de avansul minim care poate fi solicitat cumpărătorului, ci prevede doar că normele metodologice de aplicare vor fi aprobate în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei.

Ordonanţa de urgenţă va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, autorităţile anunţând anterior că intenţionează să aplice acest program începând cu luna noiembrie.

Programul este destinat în principal tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care vor avea prioritate, dar şi altor categorii de vârstă.

Săptămâna trecută, reprezentanţii Guvernului anunţau că suma de 50.000 lei reprezintă valoarea maximă a creditului plus TVA, la care se adaugă costul poliţei CASCO pentru primul an, că avansul minim solicitat de bănci beneficiarului va fi între 5% şi 10% din valoarea creditului, iar costul total al finanţărilor garantate de stat nu va depăşi ROBOR la 3 luni plus o marjă de 3%, şi că durata maximă a perioadei de creditate va fi de 84 de luni, mai scrie mediafax.ro.

Foto: epochtimes-romania.com