Veste bună de sărbători pentru angajații Primăriei Oțelu Roșu. Anul 2018 începe fără concedieri

Vestea bună pentru cei 112 angajați ai Primăriei Oțelu Roșu este că în 2018 nu se anunţă concedieri, vestea proastă pentru primarul Luca Mălăiescu este că trebuie să aibă încredere în Guvern că va adopta acea hotărâre privind majorarea procentului care va reveni lunar primăriilor din cotele defalcate pe TVA.

Această cotă ar urma să fie majorată, după cum anunța Guvernul, însă hotărârea nu a fost adoptată încă.

„Cu siguranță că nu vom da din angajați afară. Eu consider că am făcut calculele foarte corecte și, cu această majorare la impozitele pe apartamente, case, terenuri și mașini, vom acoperi suma de 720.000 de lei pe an. Dar trebuie să spun că în continuare stau cu emoție pentru a vedea dacă în luna ianuarie Guvernul va acoperi acea pierdere de la 16 la 10% din impozitul pe profit, cele 6 procente, așa au promis și chiar cred că se vor ține de cuvânt, pentru că nu este altă cale. Sunt două variante în discuție, însă eu cred că cea mai bună variantă este cea gândită de Florentin Pandele, primarul din Voluntari. El a propus ca să mărească cuantumul de la 41,4% la 56% din sumele defalcate, care ar trebui să intre în contul primăriilor lunar, în februarie pentru luna ianuarie și tot așa. Nouă, la Oțelu Roșu, ne intră lunar o medie de 180.000 de lei. Dacă s-ar majora de la 1 ianuarie, atunci am fi un pic mai liniștiți. Am emoții, trebuie să recunosc acest lucru, chiar dacă eu cred în primul-ministru, pentru că nu cred că își permite să iasă public și să anunțe că va da o hotărâre în acest sens și să nu o respecte”, a menționat primarul Luca Mălăiescu.

Edilul-şef din Oţelu Roşu a mai adăugat că scăderea impozitului pe profit de la 16% la 10% a fost, cel mai probabil, gândită pentru a ajuta agenții economici.