Nelu Popa mută Km 0 al Reșiței! Face din 60 de hectare în Mociur noul punct de atracție al orașului!

Fântâna arteziană, Palatul Administrativ sau Hotelul Semenic au toate șansele să nu mai reprezinte reperele Kilometrului 0 al orașului! Primarul Popa nu glumește, chiar negociază intens la București pentru transformarea spectaculoasă a fostei platforme industriale!

Aquaparcul, mall-ul, spațiile verzi futuriste, aleea de promenadă pe malul Bârzavei și toate cele despre care primarul Reșiței a vorbit atât în campania electorală, cât mai ales după 5 iunie 2016, nu reprezintă doar fantezii ale acestuia. Toate se vor regăsi în masterplanul zonei Mociur, o zonă în care există acum trei proprietari cu care se poartă negocieri. „Am fost a patra oară la AAAS (n.r. – Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului) împreună cu directorul de la UCMR. E Adunarea Creditorilor în 8 sau 9 ianuarie cu propunere de vânzare în bloc a acelor terenuri care au trei proprietari. Le-am dus un investitor la masă, o multinațională! Aștept cu nerăbdare să soluționăm această vânzare în bloc!”, a dezvăluit primarul Reșiței.

Popa are soluții și în cazul în care negocierile se împotmolesc. Primăria i-a notificat deja pe cei trei proprietari ai platformei industriale din Mociur că își va rezerva dreptul de a-i expropria pentru utilitate publică, pentru căile rutiere. „Dacă nu vom găsi înțelegere, pe baza masterplanului la care lucrăm pe zona Mociur, pe cele 60 de hectare, vom încerca să facem o expropriere de interes public”, a explicat Nelu Popa.