Nelu Popa mută Km 0 al Reșiței! Face din 60 de hectare în Mociur noul punct de atracție al orașului!

explo 1000x200

Fântâna arteziană, Palatul Administrativ sau Hotelul Semenic au toate șansele să nu mai reprezinte reperele Kilometrului 0 al orașului! Primarul Popa nu glumește, chiar negociază intens la București pentru transformarea spectaculoasă a fostei platforme industriale!

Aquaparcul, mall-ul, spațiile verzi futuriste, aleea de promenadă pe malul Bârzavei și toate cele despre care primarul Reșiței a vorbit atât în campania electorală, cât mai ales după 5 iunie 2016, nu reprezintă doar fantezii ale acestuia. Toate se vor regăsi în masterplanul zonei Mociur, o zonă în care există acum trei proprietari cu care se poartă negocieri. „Am fost a patra oară la AAAS (n.r. – Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului) împreună cu directorul de la UCMR. E Adunarea Creditorilor în 8 sau 9 ianuarie cu propunere de vânzare în bloc a acelor terenuri care au trei proprietari. Le-am dus un investitor la masă, o multinațională! Aștept cu nerăbdare să soluționăm această vânzare în bloc!”, a dezvăluit primarul Reșiței.

Popa are soluții și în cazul în care negocierile se împotmolesc. Primăria i-a notificat deja pe cei trei proprietari ai platformei industriale din Mociur că își va rezerva dreptul de a-i expropria pentru utilitate publică, pentru căile rutiere. „Dacă nu vom găsi înțelegere, pe baza masterplanului la care lucrăm pe zona Mociur, pe cele 60 de hectare, vom încerca să facem o expropriere de interes public”, a explicat Nelu Popa.