Verzii schimbă liniile în Consiliul Local! Se întoarce și Băleanu!

untitled design set 970x90 px

Jiva Latovlevici și Radoslav Ilici renunță la Consiliul Local Moldova Nouă, în baza unei înțelegeri la nivel de partid din iunie 2016!

Partidul Verde Moldova Nouă a solicitat deja validarea în funcția de consilier local a lui Mihai Mihăilescu și Ioța Dolici, pozițiile 5 și 10 pe lista candidaților Partidului Verde la alegerile din vara lui 2016. Organizația locală a validat tocmai poziția 10 în urma refuzului de a ocupa funcția de consilier local venit din partea aleșilor de pe pozițiile 6, 7, 8 și 9.

Omul de afaceri Eugen Băleanu, președintele verzilor din orașul de la Dunăre, spune că decizia schimbării consilierilor locali nu vine ca urmare a vreunei nemulțumiri legată de activitatea lui Latovlevici și Ilici, ci că asta e strategia partidului. „Așa am stabilit după alegeri, ca după o anumită perioadă de timp să intre și alți membri ai partidului nostru în Consiliul Local Moldova Nouă. Pentru noi e foarte important ca membrii noștri să acumuleze experiență, să vadă ce înseamnă administrația publică locală, nu e vorba de vreo nemulțumire legată de activitatea celor care au reprezentat Partidul Verde în Consiliul Local până acum. Chiar vreau să le mulțumesc pentru aportul adus partidului și orașului”, a explicat Băleanu.

Președintele organizației locale a Partidului Verde anunțase de mai multă vreme chiar revenirea sa în Consiliul Local. Iar acest lucru, spune Băleanu, se va întâmpla. Biroul Permanent Local a stabilit că de la 1 ianuarie 2019 vor intra în Consiliul Local următorii pe listă. Primul dintre ei fiind Eugen Băleanu.