Verzii i-au vrut acasă, cu nepoţii, Torma – la restaurant!

Cea mai recentă şedinţă ordinară a Consiliului Local de la malul Dunării a fost gazda unui schimb de replici tăioase între consilierii Partidului Verde şi ceilaţi politicieni. Motivul: Revelionul pensionarilor.

Alocarea unor sume de bani din bugetul local pentru ca vârstnicii din Moldova Nouă să poată sărbători așa cum se cuvine trecerea în noul an i-a nemulțumit pe consilierii lui Eugen Băleanu, aceștia considerând banii alocați asociațiilor de pensionari drept o cheltuială inutilă.

„Pensionarii, în loc să se gândească la petreceri, mai bine ar sta acasă, cu nepoții. Aceste sume puteau să meargă spre cauze umanitare: la spital, la oamenii neajutorați etc”, a subliniat, pentru expressdebanat.ro, Stoca Milivoievici, unul din reprezentanții verzilor de la masa rotundă.

Nu de aceeași părere a fost edilul Adrian Torma, acesta considerând că atât Asociația Pensionarilor din Banat „Clisura Dunării-2014”, cât și Alianța Pensionarilor din România – Filiala Moldova Nouă merită un mic sprijin din partea autorităților locale și asta pentru simplul fapt că au contribuit la „construirea acestei comunități”.

„Eu le reamintesc consilierilor locali că ei au și rolul de a iniția proiecte de hotărâre. Iar, dacă au intenții bune, care pot fi materializate și puse în aplicare, eu îi aștept la primărie ca să inițiem acele proiecte. Abordarea unora dintre consilieri, nu doar a verzilor, este de spectatori care sparg niște semințe în tribună și critică jucătorii din teren. Uită, totuși, unii dintre consilierii care doar critică, faptul că rolul lor este acela de a juca în teren, de a veni cu propuneri, de a întocmi proiecte de hotărâre, evident, împreună cu aparatul de specialitate, nu doar să comenteze cum ar trebui făcut cu banii. Mulți dintre ei au ajuns întâmplător în Consiliul Local. Mânați de posibilitatea de a fi aici și de un mic avantaj financiar, indemnizația, aceștia nu au văzut și partea cealaltă: obligațiile reale pe care le au. Domnul Stoca a avut și o exprimare mai puțin ortodoxă legată de pensionari, dar eu îl înțeleg pentru că, poate, nu e într-un moment fericit, poate că și dumnealui are probleme care-l macină”, a explicat șeful administrației publice locale de la malul Dunării.

Referitor la sumele care vor fi alocate concret pentru Revelionul pensionarilor, edilul-șef a expus următoarele: „E aproape penibil. Se alocă o sumă de 40 de lei pentru fiecare persoană, ceva mai scump decât meniul zilei. Nu e vorba de o sumă foarte mare. La un număr de peste 300 de persoane, suma nu este una exagerată care să nu poată fi susținută din bugetul local. E doar o mică frustrare și o mică răutate din partea consilierilor Partidului Verde care uită că peste câteva luni le vor cere votul acestor persoane și vor da vina pe altcineva”.