Verificările pentru prevenirea infectării cu coronavirus continuă. Aproape 70 de firme, amendate pentru că nu au respectat măsurile

Peste 300 de efective formate din polițiștii timișeni, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți din cadrul I.T.M. Timiș, din cadrul Ministerului Sănătății, reprezentanți ANPC și ANSVA au acționat pe raza județului Timiș în vederea verificării respectării măsurilor impuse în perioada pandemiei, cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În weekend au fost verificate 365 de societăți comerciale și, conform competențelor de prevenire a infectării cu noul coronavirus pe care trebuie să le îndeplinească, 67 dintre acestea au primit sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor impuse. Aceste societăți au fost amendate întrucât fie nu au luat măsuri de diminuare a impactului riscurilor, nu și-au pus la punct organizarea activității în spațiul public, privat sau închis, după specificul activității, cât și pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Cuantumul amenzilor nu a fost comunicat.