Verificări! Acoperișurile fără autorizație de pe blocuri vor fi demolate pe banii asociațiilor

acoperis luat de vant
Cuib de vise 1000x100

Ultima furtună care a avut loc la Lugoj a scos la iveală probleme grave, legate de faptul că majoritatea acoperișurilor luate de vânt, din microraioane, nu aveau autorizaţie.

Din păcate, administrațiile locale nu au învățat nimic din lecțiile trecutului, oferite de furtunile din anii 2014 și mai ales din 17 septembrie 2017, când au fost persoane lovite de elemente de faţadă sau chiar de un acoperiş metalic din Micro II, desprins la furtună și căzut în parcarea din cartier.

Acum, după a treia furtună majoră din ultimul deceniu, actualul primar al urbei spune că acoperișurile fără autorizație de construire vor fi demolate pe cheltuiala asociațiilor.

„Urmare a fenomenelor meteorologice excepționale care au afectat Lugojul, s-a constatat că mare parte din pagube au fost provocate de acoperișurile construite ilegal, fără autorizație de construire și în baza unor contracte încheiate cu persoane sau societăți comerciale neautorizate pentru astfel de activități. Practic, asociațiile au cheltuit ilegal banii proprietarilor de apartamente”, spune Claudiu Buciu.

publicitate si promovare in ziar

În perioada următoare vor fi efectuate controale la toate asociațiile de proprietari pentru a verifica dacă aceste acoperișuri au fost construite cu sau fără autorizație de construire. Se va verifica în baza căror contracte au fost construite și dacă acestea au fost încheiate legal, „urmând să angajăm răspunderea juridică a celor care le-au încheiat ilegal, desconsiderând dispozițiile legale aplicabile. Nu putem tolera situația în care aceste acoperișuri construite ilegal provoacă daune materiale și nimeni nu răspunde. Mai mult, nu putem aștepta să se producă situații în care aceste construcții ilegale ar putea afecta vieți omenești. Fac mențiunea că nicio fostă administrație nu a luat măsuri împotriva construcțiilor ilegale, acceptând tacit că acestea pot produce pagube materiale sau pot pune în pericol vieți omenești. Pentru noi a fost o prioritate, încă de la începutul mandatului, sancționarea acestor situații fapt pentru care am aplicat zeci de amenzi și am dispus oprirea mai multor lucrări neautorizate, sesizând în câteva cazuri și organele de cercetare penală”, adaugă edilul-șef.

El mai spune că „se observă deja că sunt tot mai rare situațiile în care cineva îndrăznește să construiască fără a avea autorizație”.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/