S-au dus timpurile când orașul Caransebeș avea câte trei sau chiar patru echipe de fotbal, care ajungeau în fruntea clasamentului, sau când primarul Ioan Mura coagula toate forțele din fotbalul local pentru a pune bazele unei singure echipe. Acum au rămas doar amintirile, amintiri frumoase, când vedeam victorii cu ploi de goluri, deși toți jucătorii împărțeau o sticlă de apă.
Sfârșitul de săptămână i-a reunit pe foștii fotbaliști de la echipa Venus Caransebeș din Pipirig. Perioada de glorie a pipiriganilor este din 1996 până în 2000, când au câștigat cupe și au fost chiar campionii județului, ne spune Pui Baterie, care a deținut mai multe funcții la echipă: director de competiții și antrenor.
„Au fost băieți sufletiști, unii nu mai sunt acum printre noi, majoritatea au plecat în străinătate, băieți de nota 10, competitivi, cu simț de răspundere, luptă pe teren. Acum au peste 50 de ani…, sunt 19 ani de când s-a desființat echipa și regret, dar fondurile, banii, ca în toate sporturile de performanță, nu au ajuns pentru a susține echipa.”, ne-a declarat nea Pui Baterie, acum ajuns la 71 de ani.
„Vremuri frumoase și am fost foarte uniți, făceam chefuri săptămânal, nu se ținea cont de poziția socială sau de bani, eram toți egali. Pe teren eram dușmani, dar la chefuri veneau toți la noi. Dacă avea unul bani de apă o împărțeam toți, îmi aduc aminte că venea Marcel Bursuc la ora 9.00 și strângea echipa, aveam suporteri foarte mulți…, așa se și numea stadionul din Pipirig: Groapa cu Lei, pentru că nu scăpa nicio echipă fără să luptăm și fără 3, 4 goluri. Îmi aduc aminte de barajul de promovare cu scoruri astronomice 9-0, 7-0, 5-0 în baraj era ceva…., pe vremea lui Mura, era și Gherga care ne-a ajutat, Ioan Pui și Ioan Cega (Stelu) care ne-a înființat.”, spune Atanație Bocicai, acum mediator școlar.
„Eram prea buni pentru fotbal, noi știam altceva decât să jucăm fotbal, echipa s-a format pe 10 august 1974, am bătut echipe mari, inclusiv pe CFR Caransebeș, divizionară B, noi eram liga IV-a, neavând sponsorizare, evident că nu puteam promova. Am bătut pe CFR Timișoara, divizionară B, pe UMT, echipe mari în județ, nu aveam rivalitate.”, ne-a declarat Ioan Cega. Acesta ne-a mai spus că toate echipele mari din zonă au transferat jucători de la Venus Caransebeș.
Reuniunea de la sfârșitul săptămânii a avut ca scop retrăirea unor momente unice pentru jucători prin organizarea unui meci de fotbal pe Stadionul Municipal, al cărui rezultat nu a contat, s-au spus însă multe glume, s-au vărsat lacrimi de emoție și, la final, s-au ciocnit multe halbe de bere în amintirea zilei de 23 august, când stadionul era arhiplin și Teiușul era animat cu ocazia celei mai importante sărbători comuniste. La acțiunea de pe Stadionul Municipal a fost invitat și primarul Felix Borcean, care ne-a menționat că pe Tăsică (Atanasie) Bocicai îl cunoaște încă din copilărie, fiind colegi la aceeași școală generală și că i-a urmărit mai ales pe terenul din Pipirig.
„Aniversează 45 de ani, această echipă este mai în vârstă cu un an decât mine, îi cunosc pe foarte mulți dintre ei, unii mi-au fost colegi de școală și colegi de fotbal în Pipirig. Este o întâlnire de suflet și îi felicit pentru organizare, este o dovadă de prietenie și de caracter.”, ne-a declarat Felix Borcean.