Vela, trimis la sacrificiu de Iohannis și Orban! Nu poate fi liderul țării, e o bătaie de joc!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a părut ridicol anunțând recomandări pentru populație printr-o ordonanță militară, în timp ce toată România cerea carantină totală, dar Victor Ponta îi ia apărarea, spunând că n-a avut încotro, fiind pur și simplu băgat la înaintare pentru a nu deconta politic toată tragedia președintele Iohannis și premierul Orban!

Liderul Pro România, Victor Ponta, a punctat excelent după cea de-a doua Ordonanță militară semnată de ministrul Vela. „O catastrofă de comunicare. N-a ieșit nici președintele, nici premierul, a fost trimis la sacrificiu domnul Vela, un bănățean de treabă, dar care nu poate fi liderul țării, în jurul căruia ne unim. Trebuie să avem o serie clară de măsuri, să avem oameni cărora le pasă, nu care dipsar. Comunicarea înseamnă încredere pentru oameni. Încrederea e cea mai importantă în această perioadă. Ce a fost cu prostia aia de la ora 22 la 6 dimineața? Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs! Cum adică ordonanță cu recomandări?! Suntem în război și dăm recomandări?! Nu, suntem în război și dăm ordine! Ce riscau cei care nu le respectau, 100 de lei amendă?! O comunicare absurdă! Au fost decizii politice împotriva recomandării profesioniștilor.”, a comentat Ponta. 

În plus, subliniază fostul premier, nu pe Marcel Vela îl așteaptă românii să le vorbească în primul rând. Ci pe Ludovic Orban. Pentru că oamenii au nevoie de măsuri fiscale în această perioadă de criză, în care firmele se închid una după alta. „Nu era treaba ministrului de Interne să vină să spună că nimeni nu taie curentul și gazul, că băncile nu execută creditele oamenilor. Domnul Vela e ministru de Interne, nu la el sunt aceste decizii, sunt la cei care îl trimit pe Marcel Vela în față!”, a atras atenția Victor Ponta. 

Ieri, pe rând, au ieșit Iohannis, Orban și Vela. Recomandările din Ordonanța 2 au devenit obligații în Ordonanța 3. O comunicare la fel de proastă, din care fiecare a înțeles ce a putut. Ponta a punctat din nou: „A ieșit președintele, a spus că toți cei peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din case. Apoi, din păcate, a reapărut ca o stafie Ludovic Orban și a spus că nu e adevărat. Că au voie, dar că o să iasă mai târziu Marcel Vela să le spună între ce ore. Mi se pare o bătaie de joc!”