Vela și Orban să plece după Costache! Robu se laudă cu ce fac medicii pe care nu-i dotează!

Fostul premier Victor Ponta dezvăluie că Guvernul Orban știa din ianuarie că vine pandemia de coronavirus, dar că liberalii au fost interesați numai de alegerile anticipate și să-și ungă oamenii partidului pe funcții!

După ce și-a cenzurat o vreme mesajele pentru a nu alarma populația, acum, când situația a scăpat de sub control, Victor Ponta rupe tăcerea. „A trebuit să moară oameni, a fost nevoie să apară epidemia în toată țara să renunțe Iohannis la alegerile anticipate! Organizația Mondială a Sănătății arată că din 21 ianuarie a informat Guvernul României despre epidemie. Să termine cu prostia aia că ei nu au știut și că nu au găsit rezerve! Nu e suficient să plece Costache (n.r. – ministrul demisionar al Sănătății), nu e suficient să mai plece unul sau altul pe care îl aruncă Orban peste bord, disperat să-și păstreze funcția. E nevoie să mai moară mulți români ca să înțeleagă Iohannis că nu mai facem anticipate, că nu mai vrem guvernul lui?! În al 13-lea ceas avem nevoie de altceva!”, a răbufnit Victor Ponta. 

Acum, în plină pandemie, când cadrele medicale cad unele după altele răpuse de virus, Ponta spune că e nevoie de un guvern profesionist, de un guvern de uniune națională. „Nu e suficient că a plecat Costache, trebuie să plece Orban, cu toți cei de la PNL care au acoperit dezastrul de la Suceava. Orban o ținea cu alegerile locale când îi spuneau toți că oamenii mor. El își prezenta candidații la primării, toți întrebau ce facem cu pandemia și el punea candidați, la Timișoara, Robu, ăla care dă goluri și care se laudă cu ce fac medicii pe care el nu-i dotează. Avem nevoie de un guvern de uniune națională, avem nevoie în locul lui Cîțu de Florin Georgescu, la Economie de un Mihai Daraban, la Sănătate de un Streinu Cercel, la Interne de un Despescu sau un polițist acceptat de toți, avem nevoie de un Raed Arafat, care atunci când iese și spune ceva noi toți credem și ascultăm. De asta avem nevoie acum! E nevoie să mai moară mulți oameni ca să înțeleagă Iohannis că nu mai putem cu guvernul lui?!”, a mai spus fostul premier. 

banner 970 x 250