Vela nu mai dă Ordonanțe!

explo 1000x200

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, astăzi, că, în perioada stării de alertă, nu se vor da ordonanțe, precizând că toate deciziile de sancţiune sunt decise de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă odată instituită starea de alertă.

„Starea de alertă este un tranzit spre starea de normalitate (…) Nu se vor da ordonanţe de urgenţă în perioada stării de alertă. În perioada stării de alertă, aşa cum am spus, ea va fi declarată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi starea de alertă va fi gestionată de către acest comitet care analizează propunerile unui grup tehnic ce la rândul său va analiza situaţii din teren. (…) Toate deciziile de sancţiune sunt decise la vremea respectivă de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (…) Depinde de fiecare dintre noi, de fiecare cetăţean cât de responsabili suntem, pentru că virusul acesta nu se odihneşte şi nici nu se relaxează din 15 mai (…) O parte din măşti vor fi asigurate gratuit de către Guvernul României pentru persoanele care nu au posibilitatea să achiziţioneze măşti”, a spus Marcel Vela, astăzi, la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis a spus tot în cursul zilei de astăzi că nu va da un decret de prelungire a stării de urgență, iar România va intra, din 15 mai, în stare de alertă.

banner 970 x 250