Vela nu glumeşte: ,,Caransebeşul, în cupele europene!”

po 1000x100px (4)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Voleibaliştii de la Banatul Caransebeş s-au reunit pentru a pregăti startul noului sezon al Diviziei A1, competiţie în care au revenit după o absenţă de trei decenii.

Antrenorul Pavel Craia a sunat adunarea, iar numele noi prezente la reunirea lotului l-au făcut să fie foarte optimist înainte de a se reapuca de treabă. ,,Băieţii s-au mişcat bine la primul antrenament după vacanţă. Au venit la echipă profesionişti. Eu sper să putem să construim relaţia de joc cât de repede, pentru că ei ştiu jocul de volei şi probabil că într-o lună reuşim să închegăm echipa. Noii veniţi sunt Fabian Biro, care arată destul de bine, dar probabil obosit, că de luni bune nu a lucrat, au venit cei doi sârbi, care arată mare poftă de joc, Borota, un jucător cu experienţă şi foarte serios, Todor Filip, din Oţelu Roşu, care a jucat în ultimii patru ani la Craiova, şi cei doi ridicători, amândoi jucători echilibraţi. De aici încolo pregătirea fizică va spune mult. Urmează cantonament la Herculane, unde avem şi sală, apoi încercăm un turneu la Craiova, înainte de meciurile de Cupă cu Şimleul, echipă care s-a întărit cu vreo şapte sau opt jucători”, a spus Craia.

Primarul Marcel Vela i-a primit vineri pe voleibalişti în sala de festivităţi a primăriei pentru a-i asigura de tot sprijinul administraţiei locale, dar şi pentru a le reaminti că trebuie să ducă municipiul de pe Timiş şi Sebeş în Europa. ,,Obiectivele sunt foarte clare şi sunt convins că le vom şi atinge văzând că în lotul de la Caransebeş sunt oameni extraordinari, sunt sportivi de perfotrmanţă. Dincolo de a face sport sau de a juca volei, am găsit aici oameni care au un altfel de spirit şi o altă mentalitate, mentalitatea de a fi învingători, spiritul de a fi profesionişti şi de a face performanţă într-un sport deosebit de spectaculos, într-un sport apreciat. Sunt convins că echipa din Caransebeş va face performanţă. Eu, ca primar şi ca reprezentant al Consiliului Local, care este principalul finanţator, îmi doresc pentru sfârşitul campionatului un loc important, un loc de cupe europene”, a declarat edilul-şef.

expresb 1000x100
1000x100 (5)
tmc 640
celtic transilvania 1000x100px

Pentru multă lume pare surprinzător faptul că municipiul Caransebeş reuşeşte să susţină o echipă în liga a doua de fotbal şi una de volei în prima divizie, în condiţiile în care, la Reşiţa spre exemplu, Gloria şi Muncitorul s-au retras din competiţie. ,,Bugetul local susţine acest sport pentru că oamenii din Caransebeş îşi doresc performanţă în volei, pentru că municipiul Caransebeş are o tradiţie în volei. Sunt convins că sacrificiul, cheltuiala bugetară, este în spiritul de a realiza performanţă şi de a face din Caransebeş un reper important nu neapărat pe harta sportivă a României, ci pe harta sportivă a Europei. Dacă din Caransebeş vom avea o echipă care joacă în cupele europene, cheltuielile bugetare sunt infime faţă de promovarea municipiului Caransebeş. Nu e puţin lucru ca o echipă din Caransebeş să joace în liga europeană, în capitale europene, astfel încât să audă lumea, toată Europa, de municipiul Caransebeş. Investiţia noastră în sport este mică faţă de rezultatele şi de consecinţele pozitive ale bugetului local în perspectiva următorilor ani”, a explicat Vela.

tmc 640
1000x100 (5)

Comments

  1. Nicu says:

    intrebare pt domnul Vela… de atleta Liliana Danci, multipla campioana nationala si balcanica, participanta la campionate europene si mondiale de ce nu investeste bani si in ea??