Ultimele detalii pentru promovarea Caransebeşului

FC Caransebeş e lider în clasament după prima etapă a returului de campionat, strategia pentru campania de transferări e stabilită, la fel şi stagiile de pregătire, iar la stadionul din Parcul Teiuş au început lucrările de modernizare. Cu alte cuvinte, gugulanii se pregătesc la toate capitolele pentru liga secundă.

Primarul Marcel Vela nu l-a ţinut întâmplător pe antrenorul Alin Artimon la echipă în momentul în care acesta din urmă a fost solicitat să vină în Valea Domanului. Şi-a manifestat dorinţa ca municipiul de pe Timiş şi Sebeş să aibă reprezentantă pe a doua scenă a fotbalului românesc, iar treaba făcută de Artimon este una excelentă până acum. La FC Caransebeş e limpede că se construieşte cu cap. Tehnicianul a închegat o echipă şi ştie deja cu cine va completa lotul în iarnă, cunoaşte locaţia pentru cantonament şi adversarii pentru meciurile de verificare. În acelaşi timp, Primăria Caransebeş şi Dan Alexa au grijă de baza materială, la Stadionul CFR fiind începute deja lucrările de modernizare, dar şi de conturile fotbaliştilor şi ale celor din stafful tehnic.

Victoriile directe obţinute în faţa principalei contracandidate la promovare, FC Hunedoara, au adus şi mai mult entuziasm în sânul echipei care joacă deocamdată la Balta Sărată. Alin Artimon încearcă însă să-şi menţină elevii în priză, fiind conştient că tinereţea lotului nu e un avantaj într-o luptă care se întinde de anul acesta până în play-off. „Eu spun că în afară de Hunedoara, o echipă care trebuie luată în seamă, şi sunt convins că aşa va fi, e Giarmata, o echipă cu experienţă multă, cu omogenitate, care joacă în formula asta de multă vreme, mai puţin apariţia lui Leo Naidin, care oricum, prin valoarea lui individuală, aduce un plus. Cred eu, şi Pandurii, în condiţiile în care ei pot deplasa în meciurile de afară acelaşi lot pe care îl folosesc acasă”, a declarat Artimon pentru Express de Banat.

Şi-a făcut temele!

Meticulos ca de obicei, Artimon nu ţine cont prea mult că se află pe banca unei echipe de Liga a III-a şi organizează totul în cel mai mic detaliu, la fel ca la cluburile profesioniste, şi asta e de apreciat. „Noi ne-am făcut deja temele, programul de pregătire e stabilit, inclusiv jocurile amicale din iarnă. Am simulat inclusiv două potenţiale tipuri de pregătire, unul cu cantonament în străinătate, şi unul cu jocuri amicale în zonă. Totul se va clarifica în momentul în care Dan Alexa se va întâlni cu domnul Vela, din ce ştiu eu, după meciul de la Giarmata. Cu o strategie corectă, cu un plan corect, ştim poziţiile care ne interesează, ştim jucătorii pe care îi dorim, nu facem transferuri pe bani. Caransebeşul nu a adus jucători pe bani, mă refer că nu am plătit o sumă de transfer, iar din punct de vedere financiar există o limită mai mult decât de bun simţ pe care noi am impus-o şi nimeni nu o va încălca. Trebuie să avem grijă de finanţare, să putem duce corect campionatul până la final, să nu se întâmple ca în campionatul trecut, când jucătorii au stat neplătiţi patru sau cinci luni. Mă bucur că există susţinerea domnului Vela, a lui Dan Alexa şi sperăm ca lucrurile să meargă”, a mai declarat Artimon.