Vela a decriptat diversiunea din Piața Victoriei! „Păpuşarii, regizorii sunt dincolo de huliganii şi interlopii care s-au dedat la fapte de violenţă!”

untitled design set 970x90 px

Senatorul PNL de Caraș-Severin, Marcel Vela, îi cheamă la raport pe prefectul capitalei, șefii Jandarmeriei și ministrul Carmen Dan după ce sute de oameni au fost călcați în picioare de Jandarmeria Română!

Alături de Ludovic Orban, Vela a vorbit la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL despre o Românie dusă de Dragnea și camarila sa cu 28 de ani în urmă, în vremea mineriadelor, a reprimării brutale a manifestațiilor cetățenilor pașnici. În urma acțiunii scandaloase a unor brute care poartă nedemn uniforma de jandarm, liberalii au anunțat că depun sesizare penală la Pachetul de pe lângă ÎCCJ care îi vizează, în principal, pe ministrul de Interne, Carmen Dan, pe prefectul Capitalei și pe alți actori politici sau guvernamentali. Totodată, solicită convocarea imediată a Comisiilor de apărare pentru audierea tuturor persoanelor responsabile în gestionarea protestului de vineri și îi așteaptă la audieri pe toți cei care au fost snopiți în bătaie sau intoxicați cu gaz lacrimogen doar pentru simplul motiv că se aflau în fața Guvernului.

Comisia pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Senat va solicita Biroului Permanent al Senatului, domnului preşedinte al Senatului, aprobarea desfăşurării activităţii comisiei astfel încât să demarăm aceste proceduri de audiere, dezbatere şi analiză a ceea ce s-a întâmplat în seara de vineri în Piaţa Victoriei. Persoanele pe care le vom invita sunt cele care pot da detalii, amănunte despre tot ceea ce ţine de deşfăşurarea mitingului din 10 august şi vom începe cu prefectul capitalei, apoi cu şeful dispozitivului de jandarmi din Piaţa Victoriei, comandantul brigăzii care a intervenit acolo. Evident, urmate fiind aceste audieri şi de audierea conducerii Jandarmeriei şi, în final, cu doamna ministru Carmen Dan să avem o discuţşie pentru a găsi cauzele acestui efect nedorit care a pus într-o lumină proastă Jandarmeria, un miting de protest civilizat al Diasporei, şi nu în ultimul rând, cel mai grav poate, a pus într-o lumină negativă România”, a declarant Marcel Vela.

Liderul liberalilor din Caraș-Severin a mai spus că, în ciuda faptului că PSD are majoritate în aceste comisii, cel târziu în 27 august prefectul capitalei ca trebui să explice ordinul pe care l-a dat Jandarmeriei, acela de a intra în forță în mulțimea pașnică. „Dorim să găsim scenariul care a dus la o situaţie jenantă pentru România pe plan extern. Păpuşarii, regizorii sunt dincolo de huliganii şi interlopii care s-au dedat la fapte de violenţă, dincolo de cei care au dat ordine mai mult sau mai puţin regulamentare legate de intervenţia jandarmilor, pentru că nu pot să cred că o formaţie de jandarmi părăseşte doi camarazi în mijlocul mulţimii şi stă pasivă la 50 de metri distanţă. Cineva a avut interesul ca jandarmii să fie aduşi într-o situaţie de reacţie emoţională şi să se ajungă la acest conflict care s-a generalizat în toată piaţa. Cineva a dat ordinul să fie împrăştiate gaze, deși jandarmii nu aveau măşti. Am vorbit cu unii jandarmi, inclusiv ei au suferit pentru că nu aveau măşti, nu erau pregătiţi. Cineva a încercat să facă această mică-mare diversiune care să pună într-o lumină proastă şi diaspora, şi protestul civilizat. Diversiunea de vineri este o pată pe istoria democraţiei româneşti”, a mai afirmat senatorul PNL.

 

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/