Vechile metehne mor greu. Prefectul de Timiș explică pe larg cum i-a eliberat pe timișoreni de pericolul rămânerii fără căldură și apă caldă, în această iarnă

La o zi după ce Guvernul a alocat 9 milioane de lei din fondul de rezervă pentru Colterm, Liliana Oneț, prefectul județului Timiș, explică pe larg într-un comunicat transmis presei, demersurile punctuale făcute pentru a păstra pe linia de plutire compania de termoficare a Timișoarei. 

Meritele cu privire la „reușită” au fost deja asumate și de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Infuzie de bani de la Guvern pentru Colterm. Și Fritz, și Nica își arogă meritele

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

La o zi distanță, Liliana Oneț vine cu noi explicații. Ea spune că l-a informat pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, de situația de la Timișoara, într-o videoconferință cu prefecții, „despre faptul că furnizorii de cărbune și gaze nu mai vor să livreze către Colterm decât cu plata în avans din cauza datoriilor către aceștia”. Iar ministrului Economiei, Virgil Popescu, Oneț i-a cerut ajutor în găsirea unei soluții pentru continuarea aprovizionării companiei cu cărbune. Problemele Colterm, continuă Oneț, s-au regăsit și pe ordinea de zi a unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„În acest context, Instituția Prefectului a transmis în data de 10 decembrie, un proiect de hotărâre de Guvern, la solicitarea Primăriei municipiului Timișoara, pentru a se atribui sume din fondul de rezervă al Guvernului cu scopul sprijinirii companiei Colterm, astfel încât să nu se ajungă la sistarea alimentării cu agent termic la nivelul Timișoarei. Ca urmare a demersurilor făcute, ieri, Guvernul României a adoptat o hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației. Conform acestei hotărâri au fost alocate 9 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru Colterm, astfel încât la ora actuală nu mai există pericolul sistării furnizării agentului termic pentru timișorenii racordați la acest sistem.”, se arată în comunicatul de presă transmis de Prefectura Timiș.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/