Primarul municipiului Caransebeș a semnalat nereguli din partea angajaților de la societatea Aquacaraș, care au început să dezmembreze ilegal fosta uzină de apă a orașului, care se află în cartierul Balta Sărată.
După sesizarea făcută la Poliția Municipiului Caransebeș a edilului, la fața locului s-a deplasat o comisie coordonată de vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Isac. Primarul municipiului, Felix Borcean, spune că s-a constatat că lipsesc bucăți din uzină, dar că reprezentanții Aquacaraș spun că fac lucrări:
„Am constatat ce au constatat și la prima anchetă a Poliției Locale împreună cu Poliția Municipală. Acolo s-au făcut unele lucrări, eu am discutat și cu directorul Aquacaraș, dl. Gheorghe Filipescu și am spus că, normal ar fi fost să fim și noi anunțați că acolo se lucrează și pentru ce se lucrează, pentru a nu ajunge în situația în care noi să acuzăm pe cineva că se fură fier vechi, iar ei să ne explice că se fac niște lucrări de soluționare a unor pierderi din rețea, de blindarea unor tronsoane. Eu îmi mențin poziția și cred că ei au încercat să mute rețeaua aceea metalică, foarte grea și foarte scumpă…, ce să facă cu ea? nu vreau să-i acuz și să spun vorbe mari, nu sunt organ de anchetă, dar din ce am văzut eu acolo lipsesc foarte multe componente din ambele încăperi și, probabil, că dacă nu ne-am fi sesizat lucrurile ar fi luat o amploare mult mai mare.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.
Această uzină de apă a Caransebeșului din care nu se mai pompează apa în rețeaua principală este însă o sursă de apă alternativă pentru oraș, care, spune Felix Borcean, trebuia, cel mult conservată, nicidecum tăiată, făcută bucăți și dusă cine știe unde.
Edilul a mai spus că are semnale că și la uzina de apă dinspre Zevești s-au făcut asemenea transporturi de fier vechi. Și aici va confrunta situația existentă cu inventarul avut pentru această uzină de apă. În momentul în care o comisie de la Aquacaraș se va confrunta cu o comisie de la Primărie și se vor găsi nereguli, cei de la Aquacaraș vor trebui să răspundă, pentru că proprietarul este Primăria Caransebeș, iar Aquacaraș are doar drept de folosință pe perioada derulării proiectului european.