Vechea măturătoare stradală, ca nouă pe străzile din Caransebeș

După 6 ani în care a șomat, una din măturătorile aflate în dotarea societății de salubritate a municipiului Caransebeș va fi din nou scoasă la plimbare pe străzile orașului.

Transal Urbis va scoate pe străzile Caransebeșului o măturătoare din cele două achiziționate cu mult timp în urmă, care nu au mai fost utilizate, astfel că vreme de câțiva ani au fost lăsate în „conservare”. Potrivit directorului Ovidiu Chimigeriu, cele două măturători stradale nu au mai funcționat de 6 ani.

„Nu știu care a fost motivul foștilor directori de le-au lăsat nefuncționale, dar de anul trecut lucrăm la una dintre ele, cea mare, care are și rezervor de apă, lance de spălare și care ne poate ajuta și la spălarea platformelor pentru depozitarea gunoiului pentru transfer din cartierele de blocuri. Am schimbat multe piese, am investit ceva bani în ea, acum așteptăm un singur filtru și sperăm că în luna septembrie să o vedem cât mai curând pe străzile municipiului”, ne-a declarat Ovidiu Chimigeriu.

Cu introducerea acestei măturători stradale, societatea economisește la cheltuielile cu personalul.

„Vom face niște calcule vizavi de costul de întreținere lunar și carburant la acest utilaj, dar se vor simți ceva reduceri de cheltuieli de personal. Nu vom renunța la personal, pentru că suntem descoperiți pe alte artere, mai ales în zona cartierelor de blocuri și cartiere de case cum e și cel din Valea Cenchi, ca să avem o prezență mai bună. Este o măturătoare conform normelor europene, cu spălare și măturare, se poate spăla, e cu rezervor de detergent, de apă. E un lucru bun și benefic”, spune Ovidiu Chimigeriu.

Directorul Transal a mai adăugat că măturătoarea este utilă mai ales că se poate spăla zona platformelor de gunoi, care sunt amplasate aproape de blocuri și emană un miros greu de suportat.

Foto: www.utilben.ro