Vechea dorință a lui Nicolae Robu, transformată în realitate de Iohannis și Orban

Vineri s-a convenit la Cotroceni declanșarea procedurilor pentru organizarea de alegeri parlamentare anticipate, măsură stabilită într-o discuție între președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Ludovic Orban. Ce spune Nicolae Robu despre această inițiativă?

Vestea a ajuns și la Timișoara în timpul desfășurării ședinței săptămânale a filialei PNL Timiș. Nicolae Robu a anunțat „informația de ultimă oră” și și-a exprimat punctul de vedere în legătura cu decizia de la Cotroceni. „Noi ne dorim alegeri anticipate. Eu am declarat demult și în multe rânduri lucrul acesta. Rămânem consecvenți, considerând că pentru România este cea mai bună soluție. Trebuie să asigurăm o reprezentare la nivel parlamentar și în consecință la nivel executiv în acord cu voința de acum a poporului român – opțiunea poporului trebuie să fie suverană.”

Cum vede primarul Timișoarei transformarea României după decizia luată în Parlament? „Se va crea un grup de lucru care să asigure o majoritate parlamentară care să susțină procedura de declanșare a alegerilor anticipate până la capăt. Cred că va avea succes. Am încredere în președintele României că împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban vor avea forța de convingere a tuturor entităților politice. Va exista bunăcredință față de țara noastră. Sper să existe bunăcredință și la nivel de individ și la nivelul membrilor Parlamentului României și într-o majoritate, chiar și în unanimitate (nu e exclus să se ajungă și acolo), să se susțină acest demers.”

Dacă decizia va fi aprobată la nivelul tuturor structurilor, alegerile anticipate ar urma să se desfășoare concomitent sau în apropierea alegerilor locale din luna mai a acestui an.