Vaștag ne-a ucis speranțele! Doar alții ne mai pot duce în Liga a II-a!

CSM Reșița a pierdut astăzi, cu scorul de 1-2, la Deva, cu Cetate, și rosso-nerii își văd diminuate serios șansele la promovare când mai sunt de jucat doar cinci etape!

Deva ieșise din lupta pentru promovare înaintea etapei de astăzi, astfel că și-a schimbat antrenorul, Ousmane N’Doye îndeplinind începând cu acest meci rolul de antrenor-jucător. Partida avea în schimb o miză deosebită pentru CSM, care era obligată să câștige sub cetate pentru a spera în continuare la pași greșiți ai Sebișului și Galdei și, implicit, la Liga a II-a. În prima repriză, dorința de revanșă a lui Vaștag, poate chiar și a lui Tecsi, trecut și el prin Valea Domanului, și orgoliul rănit al președintelui Cristi Bobar, înțepat tot mai des în ultima vreme din tabăra reșițeană, au fost mult mai puternice decât încrederea fotbaliștilor lui Leo Doană în propriile forțe. Tecsi a deschis scorul în minutul 17, iar replica echipei reșițene, cea care avea nevoie de un rezultat pozitiv, n-a fost prea grozavă. Cu zece minute înainte de pauză, Andrei Vaștag a trimis un trasor de pe la vreo 30 de metri, direct în plasa porții apărate de Zimmermann, iar Reșița trebuia să se schimbe radical la pauză pentru a mai salva măcar un punct.

Au ratat prea mult!

leader board 728 x 90 px

Elevii lui Doană s-au schimbat mult în bine odată cu ieșirea de la cabine, numai că doar Beloescu a reușit să concretizeze pe tabela de marcaj. Destul de devreme, în minutul 60. În ultima jumătate de oră a partidei, rosso-nerii au ratat o serie întreagă de ocazii, unele foarte mari, iar acum nu mai depind doar de ei, ci sunt la mâna multor altor rezultate. Depind mai mult de alții și asta pentru că o remiză în derbiul de mâine, dintre Galda și Sebiș, i-ar readuce în cărți și pe cei de la Ripensia. Și, după cum spunea N’Doye, chiar și pe Cetate.

Respectă Reșița, dar o interzice în Liga a II-a!

„Am câștigat un meci foarte greu, împotriva echipei la care am pus foarte mult suflet timp de patru ani cât am fost președinte. Respect foarte mult această echipă și oamenii de acolo. Am vrut să arăt că sunt profesionist, le-am cerut jucătorilor să joace corect, au înțeles foarte bine. Îmi pare rău pentru Reșița, îmi pare rău pentru Deva, pentru că sunt două echipe care meritau să fie în Liga a II-a. Din păcate, fotbalul se joacă pe teren și noi am pierdut puncte unde ne așteptam mai puțin”, a declarat imediat după joc Cristi Bobar, președintele clubului din Deva. „Nu e ușor să fii antrenor și jucător, dar a ieșit bine. Eu sunt încă jucător, încerc să ajut echipa cu orice pot. Nu sunt un antrenor exigent, sunt un antrenor care știu să organizez. Cred că ușor, ușor o să fie bine”, a spus N’Doye, mulțumit de debutul ca antrenor.

Se joacă încă!

De partea cealaltă a vorbit despre joc directorul tehnic al CSM-ului, Dorinel Munteanu. „A fost un joc între două echipe care își doresc promovarea, mă așteptam să fie un joc echilibrat. Am luat două goluri din faze fixe, în a doua repriză am reușit să punem adversarul sub presiune, ne-am creat ocazii, am reușit să marcăm, dar din păcate nu am reușit să finalizăm câteva ocazii foarte mari pe care le-am avut. Promovarea încă se joacă, mai sunt cinci etape, avem o echipă bună, care își dorește să promoveze. Felicit Deva, deși nu ne prea convine, trebuie să recunoaștem că victoria este meritată. A fost o execuție fenomenală a lui Vaștag, iar la primul gol, o greșeală personală”, a declarat Munteanu.