Vasile Giurcanu a ales: campion cu Timișoara!

Echipa de futsal Muncitorul Reșița a pierdut la începutul acestui an unul dintre jucătorii săi de bază, portarul Vasile Giurcanu. Acesta a optat pentru cealaltă reprezentantă a Banatului în prima ligă de futsal, Informatica Timișoara, echipă antrenată de reșițeanul Robert Lupu.

Vasile Giurcanu a efectuat miercuri primul său antrenament cu noua sa echipă, alături de care speră să obțină rezultate foarte bune. Este conștient și de faptul că va avea în Vlad Iancu un contracandidat puternic pentru postul de titular, dar asta nu-l descurajează pe goalkeeperul care în dese rânduri a fost „îngerul păzitor“ al Muncitorului. „Pentru mine este un pas mare, echipa din Timișoara este una puternică și de aceea am ales să vin aici“, a spus Vasile Giurcanu.

„Mă bucur că Sile Giurcanu a ales să vină la echipa noastră. El și-a manifestat dorința să vină aici, să înainteze la un alt nivel și m-a contactat. Eu i-am spus că dacă își rezolvă problema cu clubul (Muncitorul Reșița – n.r.) și cu Viorel Lolea sunt de acord, dar până nu vorbește cu cei de la Reșița nu putem discuta despre un transfer la Informatica. Se pare că a vorbit și e OK. El este la Timișoara, s-a antrenat azi cu noi, iar mâine (joi – n.r.) va discuta cu patronul nostru pentru semnarea contractului. Aveam nevoie de un portar cu experiența lui. Prin venirea sa cred că vom avea o poartă solidă. Sile știe că vine ca al doilea portar, pe lângă Vlad Iancu, dar va avea ocazia în meciuri să își demonstreze calitățile“, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara.

Având în vedere că Robert Lupu este și selecționerul echipei naționale de futsal a României, nu se știe când va veni o convocare la Națională și pentru portarul Vasile Giurcanu. Mai ales că acum poate fi monitorizat mai ușor.
Informatica Timișoara este una dintre pretendentele la titlu în acest sezon, fiind în luptă directă cu Autobergamo Deva, dar și cu City’Us Târgu Mureș. Deocamdată, echipele din Deva și Timișoara împart primele două poziții ale clasamentului, ambele cu câte 33 de puncte.