Varianta Delta a SARS-CoV-2, încă dominantă în Timiș

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara declară că nu are nicio suspiciune cu privire la faptul că până acum ar fi avut internat în spital vreun pacient infectat cu varianta Omicron a SARS-CoV-2. Deocamdată, varianta dominantă a virusului este Delta, cel puțin în județul Timiș, spune Cristian Oancea. 

„Încă la noi este Delta. Omicron încă nu a ajuns, în momentul în care vorbim și probabil săptămâna asta – nu a ajuns să fie dominant. Încă. Cel puțin simptomatic și modul de răspândire până acum ca să creăm o hartă a specificității pe spitalul nostru încă avem Delta. Nu avem suspiciuni că am avut Omicron internat. Dar probabil că va deveni dominant în perioada următoare.”, a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Declarația vine după ce în Timiș, DSP a anunțat că a fost depistat primul caz de infectare cu varianta Omicron a virusului. Este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 18 ani, care ar fi călătorit în Italia. Starea lui este bună, nu a fost internat în spital. Potrivit DSP, mai sunt trimise și alte probe ale unor persoane suspecte de Covid, pentru secvențiere, fără a da o cifră exactă a acestora.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

În ultimele 24 de ore, în Timiș au fost confirmate cu Covid-19 298 de persoane, potrivit DSP Timiș, raportat la un număr de 3.574 de teste efectuate. Sunt internați în spitale 155 de pacienți, din care 19 la ATI. De miercuri până joi au fost depistate cu Covid 11 cadre medicale.

CITEȘTE ȘI: Pacient infectat cu tulpina Omicron, identificat în Timiș

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/