Vara s-a terminat, nu și vacanțele! Hurghada, destinația ideală pentru o vacanță de vis la început de toamnă

Chiar dacă în calendar am mutat cu toții fila la septembrie, temperaturile de afară ne îmbie să mai visăm la concedii. Și pentru că nici vremea de plajă în Europa nu va mai ține mult, dacă vrei să te relaxezi la mare în perioada următoare o destinație excelentă este Hurghada, o stațiune „trendy” printre timișoreni în ultimii ani. La malul Mării Roșii, în Egipt, poți avea o experiență inedită la scufundări și desigur poți vizita obiectivele turistice de renume mondial de pe tărâmul faraonilor.

Avantajul pentru timișoreni este că, pentru a ajunge la Hurghada, nu trebuie să aibă stres din cauza timpului pierdut cu escalele. De pe Aeroportul Internațional Timișoara pleacă săptămânal cursele charter spre stațiunea de la Marea Roșie. Zborul durează doar 3 ore și 40 de minute, iar plecările se fac în fiecare zi de joi și vineri. Agențiile de turism oferă și tarife bune pentru perioada următoare, pornind chiar de la 205 euro de persoană, plus 95 de euro taxe, pentru un sejur de șapte zile! În ultimii ani, turismul din Egipt s-a revitalizat, iar românii aleg tot mai des țara din nordul Africii ca o alternativă la concediile în Grecia, Turcia sau Muntenegru.

Nu este de mirare, deoarece Hurghada oferă posibilități diversificate de relaxare, pe toate gusturile. Remarcabil este că până la începutul anilor 1980, locația era un banal sătuc pescăresc în estul Egiptului. Acum în zonă sunt peste 200 de hoteluri, iar Hurghada este o variantă mai accesibilă din punct de vedere financiar decât Sharm el Sheikh, stațiunea ceva mai de „fiță” a plajelor egiptene. De altfel, perioadele recomandate de site-urile specializate de turism pentru a vizita litoralul Mării Roșii sunt fie lunile martie-mai, fie septembrie-noiembrie, tocmai pentru a evita temperaturile prea sufocante ale celor trei luni de vară. Așadar, acum e momentul!

La fel ca în alte zone europene (aici includem Riviera franceză sau însoritele stațiuni ale Spaniei), și la Hurghada putem întâlni europeni, mai ales britanici, ruși sau germani. Atracțiile principale sunt legate de activități de windsurfing, navigație, pescuit la mare adâncime, dar mai ales snorkeling și scufundări. Cei pasionați de înotul subacvatic se vor simți la Hurghada ca în rai, deoarece temperaturile apei permit existența uneia dintre cele mai frumoase grădini subacvatice la nivel mondial, cu pești multicolori și recifuri de corali. Pentru cine nu știe să înoate sau nu se simte bine în ipostaza de scafandru minunile submarine pot fi văzute și prin bărci cu fundul de sticlă.

Pe lângă frumusețile naturii, și stațiunea oferă o perspectivă idilică. Viața de noapte din Hurghada este una deloc de neglijat. De asemenea, pe lângă hotelurile construite la țărm, în peisaj se regăsesc și yahturi de lux, dar și căsuțele pescarilor. „Oferta” culinară este variată și bineînțeles nu lipsesc restaurantele pescărești. De asemenea, în stațiune există o sumedenie de supermarketuri, dar și magazine ale unor branduri de lux. Barurile și cafenelele sunt la fel, extrem de numeroase, inclusiv cu nume cunoscute la nivel planetar, precum Little Buddha Nightclub şi Hard Rock Cafe.

Mai spunem doar că în 2008 la Marea Roșie au fost peste două milioane de turiști, iar de atunci, industria ospitalieră continuă să se dezvolte.

Sursă foto: steinberger.com, redseahotels.com, fvw.com, getyourguide.co.uk