Vara lui 2018, sub semnul ploilor. Județul Caraș-Severin, vizat de un nou cod galben. Ce spun hidrologii?

În luna lui cuptor, județul Caraș-Severin a intrat, în această dimineață, sub incidența unui nou cod galben de vreme rea. Și hidrologii au emis o atenționare de inundații, care vizează și râurile din Caraș-Severin.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben care a intrat în vigoare în această dimineață, la ora 10 și expiră mâine, la ora 23. „În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi averse local torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 25-30 l/mp și pe arii restrânse 50-60 l/mp”, spun meteorologii.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul săptămânii, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul.

leader board 728 x 90 px

În condițiile date, și hidrologii anunță inundații. Un cod galben, valabil de astăzi, de la ora 18 până miercuri, la ora 16 este valabil pe râurile Bȃrzava, Moravița, Caraș, Nera și Cerna.