Vara la țară! Piscinele și ștrandurile din zona Lugoj-Făget atrag clienții cu pretenții de oraș

Canicula îi îndreaptă pe oameni către locurile de scăldat și cum râurile Timiș și Bega sunt mai mereu tulburi și pline de gunoaie, doritorii caută piscinele. Față de alți ani, acum Lugojul se laudă cu noul ștrand cu piscina de la J`Adorre, dar și cu minusul închiderii celui de pe Insula Cotu Mic.

Făgețenii au la dispoziție vechiul ștrand, transformat acum doar într-o simplă piscină, dar și complexul de la „Hanul Lui Bogdan”, aflat la intrarea în oraș dinspre Lugoj. Tot în apropiere este și Pensiunea „Artemis” din Mănăştiur, care are o capacitate de 300 de metri cubi de apă, jacuzzi în care intră 30 de metri cubi de apă, terenuri de minifotbal şi tenis cu nocturnă, parcare, grupuri sanitare, dușuri interioare şi exterioare, terasă bar şi 50 de locuri pe șezlonguri. „Piscina este neregulată, iar apa din ea este de 29 de grade. În jacuzzi, apa are 35 de grade şi se creează cascadă prin trecerea apei din jacuzzi în piscină. Avem clienți numeroși, care vin în special din orașe – Lugoj, Făget şi chiar Timișoara”, ne-a spus Daniel Curuţi, administratorul bazei.

Un alt punct de atracție important este cel din apropierea localității Tomești – Complexul Turistic Valea lui Liman. Și aici, clienții sunt numeroși și se pot bucura de o piscină răcoritoare, locuri pentru practicarea sporturilor sau drumețiilor, cazare şi masă. Pe lângă toate acestea, peisajul este unul de vis. În sezonul estival, complexul are clienți care sosesc din toată țara. Peste deal, la Zolt, se găsește un alt complex turistic, care de asemenea oferă turiștilor piscină, terase, locuri de cazare, posibilitatea efectuării unor drumeții sau ture cu ATV-urile.

Câțiva kilometri în amonte, în apropiere de Gladna Română ajungem la Pensiunea Dănilă, răcoroasă însăși prin amplasamentul ei, într-o poiană aflată aproape de poalele Vârfului Padeş, cel mai înalt din Munţii Poiana Ruscă. Nu departe se află însă cea mai mare „piscină” din Banat – Lacul Surduc. Și la Buziaș, bătrânul ștrand cu apă minerală a fost redeschis în acest an. Bazinul are 27 de metri lungime şi zece metri lățime, iar capacitatea ștrandului este de aproximativ 800 de locuri. Există acolo un bar, teren pentru activități sportive, loc de joacă pentru copii, nisip şi un restaurant.

Ștrandul de pe Insula Cotu Mic, funcțional abia de anul viitor

Lugojenii vor trebui să mai aștepte până anul viitor, pentru a se bălăci în ștrandul de pe insula Cotu Mic. Acesta, aflat în administrarea sindicatului societății Meridian 22, așteaptă un investitor, după ce ultimul a renunțat la el la începutul acestui an. Se pare că există o firmă din Lugoj interesată de a prelua baza, însă conform unor surse din cadrul Meridian, trebuie o reabilitare serioasă, până când ea va deveni funcțională. Astfel, cei obișnuiți cu scăldatul în frumoasa locație de pe insula Cotu Mic vor trebui să aștepte vara lui 2020, pentru a se răcori în bazinele care dinainte de 1990 deveniseră locul preferat al lugojenilor în sezonul estival.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/