Proiect unic în Caraş-Severin! Airsoft, alpinism, barbeque, toate pe malul Dunării

Oraşul Moldova Nouă se-ndreaptă pe zi ce trece către materializarea ideii de staţiune turistică. Iar unul din pilonii de susţinere a acestui lucru este dat de apariţia, în zona Iagodăriei, a unui proiect absolut senzaţional pentru Clisura Dunării: amenajarea unei zone de picnic şi a unei zone de recreere, care se vor întinde pe o suprafaţă de 3 hectare.

Dacă, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din luna mai, politicienii social-democraţi au dat cu piciorul unui astfel de proiect (aceştia hotărând să nu ia parte la deciziile importante în interesul comunităţii), votul pozitiv dat aproape tuturor proiectelor aflate pe ordinea de zi, în cadrul şedinţei din luna iunie, a făcut ca toate păcatele roşiilor să fie trecute cu vederea, realizarea proiectului din Iagodărie primind undă verde.

Ţinând cont de multitudinea de activităţi care se vor putea desfăşura în aer liber, lucru care reprezintă o oportunitate atât pentru turiştii care traversează zona Clisurii Dunării, cât şi pentru localnici, aceştia putându-şi petrece timpul liber departe de noile tehnologii, într-un mediu sănătos, încurajând astfel socializarea liberă şi directă dintre oameni (loc amenajat cu obstacole naturale și artificiale pentru practicarea sportului numit airsoft, câmp de tras cu arcul, structură înaltă de 8 metri pentru alpinism, locuri amenajate pentru barbeque, parcări pentru rulote etc), consilierii PSD de la Moldova Nouă au înţeles că acest lucru poate să aducă numai beneficii zonei şi că nu deţine nicio parte obscură care ar putea reprezenta o ameninţare.

Dacă la prima propunere a primarului Torma, social-democraţii s-au opus realizării proiectului, de data aceasta, nu numai că sunt de acord, dar au venit şi cu un amendament prin care terenul respectiv să fie concesionat aproape pe nimic. Astfel s-a ajuns ca preţul de plecare la licitaţie să fie de 10 euro/an, nicidecum suma de 300 euro/an, preţul stipulat iniţial în cadrul proiectului de hotărâre.

publicitate ziar expresb 1000x100

Schimbarea la 180 de grade a consilierilor PSD a fost îmbrăţişată de reprezantanţii firmei SC SOFTRENT NOLLCAMP I.M SRL (care vor face toate demersurile pentru ca, în zona Iagodăriei, s-apară toate lucrurile prevăzute în cadrul proiectului), unul dintre aceştia, Adrian Enica, declarând pentru expressdebanat.ro: „Presupun că, la prima şedinţă, consilierii PSD nu ştiau despre ce este vorba cu exactitate. Citind şi văzând toate aceste lucruri pe care vrem să le facem, cred că s-au lăsat convinşi de beneficiile pe care le poate aduce un lucru de genul acesta în zonă. Nu pot decât să le mulţumesc tuturor celor prezenţi pentru vot”.

Cu privire la beneficiile pe care le va aduce acest proiect, completează Enica, „punctul nostru principal este dat de activităţile pe care le pot desfăşura copiii în aer liber, în natură, dar poate fi deschis şi persoanelor cu dizabilităţi, eu fiind una dintre ele. Fiind fost sportiv în cărucior cunosc toate implicaţiile. Sper să reuşim să ducem la capăt tot ce ne-am propus”.