Există curăţenie şi după Ecologica Văliug! Orăviţenii au bătut palma cu operatorul de salubritate din Moldova Nouă

Începând din această lună, operatorul SC IONELA SRL se va ocupa de colectarea deșeurilor în orașul Oravița.

În prima zi a lunii iulie, Primăria Oravița anunța că un nou operator de salubrizare urmează să se ocupe de colectarea deșeurilor pe raza UAT-ului, plata taxei de salubrizare urmând să fie achitată lunar, la casieria din incinta primăriei sau la casieria spațiului locativ din Zona Gării. Atât.

Contactați telefonic, nici primarul Dumitru Ursu și nici viceprimarul, Lorena Ion, nu au fost de găsit pentru a confirma sau infirma prezența operatorului SC Ionela SRL pe meleaguri orăvițene, cum de altfel nu am putut afla nici motivul încetării contractului cu cei de la SC Ecologica Văliug SRL, care, din lipsa unor documente de închiriere a platformei de transfer, s-au văzut nevoiți să sisteze activitatea de colectare, timp de cinci zile, la finele lunii martie a acestui an.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Confirmarea colaborării cu cei din Oravița a venit chiar de la directorul societății comerciale din Moldova Nouă, Ionela Căzăcuțu, care a oferit câteva detalii pentru expressdebanat.ro, atât în privința contractului, a frecvenței de colectare, cât și în privința celor cinci persoane recrutate de la fostul operator de salubrizare: „Contractul cu cei din Oravița este încheiat pe o perioadă limitată (direct cu Primăria, pentru persoanele fizice, în timp ce agenții economici vor achita direct la noi la un preț aprobat de Consiliul Local Oravița). În ceea ce privește frecvența colectării deșeurilor, acestea vor fi ridicate zilnic, în oraș, iar pe sate, de două ori pe săptămână. În momentul de față, am recrutat 5 angajați de la Ecologica Văliug, însă avem în vedere să mai angajăm două persoane”.

Legat de prețurile pe care le va practica operatorul de la malul Dunării, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru agenții economici, pentru colectarea deșeurilor pe raza UAT Oravița nu am primit niciun răspuns de la niciuna din părțile implicate. Cu toate acestea, potrivit unor surse, pare-se că tarifele de colectare sunt mai mari la Oravița comparativ cu Moldova Nouă, persoanele fizice plătind, pe lună, suma de 13 lei, în timp ce persoanele juridice ar urma să scoată din buzunar suma de 198 de lei pentru fiecare metru cub colectat.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/