Vaporașele de pe Bega mai pot fi închiriate până în decembrie, când intră la „hibernat”

canalul bega vara
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Societatea de Transport Public din Timișoara a avut, de la începutul anului, 10 solicitări pentru închirierea în regim privat a ambarcațiunilor care circulă pe Canalul Bega. Cursa preferată a turiștilor este cea care pornește de la stația din dreptul Catedralei Mitropolitane și merge spre Uzina de Apă. 

STPT a câștigat, în urma închirierii de vaporașe, în primele 8 luni ale anului, aproximativ 7.000 de lei.

„Mai avem pentru luna octombrie câteva cereri și noi mai așteptăm să mai avem și altele până la retragerea ambarcațiunilor, în luna decembrie. Sunt și grupuri de turiști, și firme care apelează la serviciile noastre. Cursa preferată este de la Catedrala Mitropolitană până la Uzina de Apă și înapoi. Cele 10 închirieri au adus un venit total de aproximativ 6.500 de lei. Pentru deplasarea cu o ambarcațiune, un km costă 99 de lei.”, a declarat Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al STPT.

Vaporașele se pot închiria în orice zi a săptămânii, însă în weekend pot fi folosite pentru curse speciale, de la ora 12.00, respectiv 17.00, de la Catedrala Mitropolitană până la ecluza de la Sânmihaiu Român.

Sunt șase trasee pe care le pot urma vaporașele STPT. Cel mai scurt este de 8 kilometri – de la catedrală până la uzina de apă și retur, iar cel mai lung – de 52 de kilometri – de la catedrală la ecluza Sânmihaiu Român – ecluza Uivar și retur. Acesta din urmă este și cel mai scump. Prețurile curselor sunt cuprinse între aproximativ 800 și 5.000 de lei.

Iată traseele:

Traseu 1: Stația „Catedrala Mitropolitană”– Uzina de Apă și retur Stația „Catedrala Mitropolitană”(8 km); prețul pentru această cursă este de 792 lei (TVA inclus).

promovare banner maxagro Muzeul TM

Traseu 2: Stația „Catedrala Mitropolitană” – Uzina de Apă – Pod Modoș și retur Stația „Catedrala Mitropolitană” (16 km); preț cursă – 1.584 lei (TVA inclus).

Traseu 3: Stația „Catedrala Mitropolitană” – Ecluza Sânmihaiu Român și retur Stația „Catedrala Mitropolitană” (21 km); preț cursă – 2.079 lei (TVA inclus).

Traseu 4: Stația „Catedrala Mitropolitană” – Livada Bănățeană (Sânmihaiu Român) și retur Stația „Catedrala Mitropolitană” (26 km); preț cursă – 2.574 lei (TVA inclus).

Traseu 5: Stația „Catedrala Mitropolitană” – Uzina de Apă – Ecluza Sânmihaiu Român și retur Stația „Catedrala Mitropolitană” (29 km); preț cursă – 2.871 (TVA inclus).

Traseu 6: Stația „Catedrala Mitropolitană” – Ecluza Sânmihaiu Român – Ecluza Uivar și retur Stația „Catedrala Mitropolitană” (52 km); preț cursă – 5.148 (TVA inclus).

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/