Vânzarea Moldomin, un „jaf național, o șmecherie făcută și gândită în laboratoarele guvernului”!

explo 1000x200

Spre finalul lunii martie, românii care țin la bunurile naționale și mai ales la bogățiile din subteran, atâtea câte ne-au mai rămas, aflau cu tristețe că cele peste 200 de milioane de tone de cupru de la Moldomin nu mai sunt ale României. „Averea” a fost vândută turcilor, iar la scurt timp, prețul cuprului a explodat, ajungând la cea mai mare valoare din ultimul deceniu.

Al doilea cel mai mare zăcământ de cupru din România a ajuns pe mâna turcilor cu doar câteva săptămâni înainte ca prețul să explodeze. Coaliția de guvernare și-a dat acordul ca cele peste 200 de milioane de tone de cupru să fie înstrăinate. Dacă, la o primă vedere, posibilitatea creării unor locuri de muncă este îmbucurătoare, pe termen lung lucrurile nu sunt deloc bune pentru țara noastră. Vânzarea companiilor românești pe bandă rulantă nu poate fi privită cu ochi buni.

Reacții au venit și de la șeful PSD, Marcel Ciolacu. „Este vorba de peste 200 de milioane de tone de cupru. Ca o întâmplare, luna aceasta prețul cuprului a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu pe plan mondial, adică aproape 10.000 de dolari pe tonă. Asta se numește jaf național, șmecherie făcută și gândită în laboratoarele acestui guvern”, a răbufnit liderul social-democrat.

Lumea riscă „să rămână fără cupru” pe fondul creșterii deficitelor de ofertă și cerere, potrivit Bank of America, iar prețurile ar putea atinge 20.000 de dolari pe tonă până în 2025, scrie CNBC.

banner 970 x 250