Vânt puternic, ploi și ninsori în zona de munte. Vremea se schimbă de astăzi!

promovare online Timisoara Casa Auto

Meteorologii au emis recent un cod galben și un altul portocaliu inclusiv pentru județele din Banat. Se anunță ninsori viscolite, ploi și vânt puternic până joi-dimineața.

Codul galben e în vigoare marți, de la ora 13.00 până miercuri la ora 8.00 și anunță intensificări ale vântului și cantități de precipitații. Va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte.

În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

promovare banner maxagro

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55-65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90-100 km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50-55 km/h. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș.

Codul portocaliu intră în vigoare marți la ora 15.00 și va fi valabil până la ora 23.00. ANM anunță că în zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor cumula local 40-50 l/mp.

publicitate tmc 640