Vânt puternic, lapoviță și ninsoare în întreaga țară!

Iarna își face simțită prezența în întreaga țară începând din această seară. Meteorologii anunță că vântul va sufla puternic mai ales în zonele montane, fiind însoțit de precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Informarea meteo intră în vigoare în această seară, la ora 20.00 și rămâne valabilă până sâmbătă, la ora 10.00. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1.700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60-70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90-100 km/h, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri, 3 decembrie, local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri, aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10-15 l/mp, îndeosebi în zonele de munte.