Vânătorii și pescarii lugojeni vor plăti mai mult pentru pasiunea lor

pescuit pe timis la lugoj
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Cei peste 300 de membri vânători și 1.800 de pescari din cadrul Clubului Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Lugoj vor trebui să achite în acest an mai mult față de 2023.

În privința vânătorilor, cotizația anuală întreagă este de 2.200 lei, fără zile de muncă, respectiv 1.100 de lei cotizația la jumătate, de care beneficiază persoanele de peste 65 de ani. Tot 1.100 de lei vor plăti și vânătorii care au avut probleme de sănătate și nu și-au putut achita cotizația la timp, dar doar după ce cererea lor a fost aprobată în consiliu. Veteranii de peste 70 de ani plătesc doar 250 de lei. O zi de muncă are valoarea de 150 de lei, iar fiecare membru vânător trebuie să-și îndeplinească obligațiile pe care le are față de fondul de vânătoare din care face parte. El trebuie să repare o instalație vânătorească, să pună hrană în teren și să ajute paznicul de vânătoare la treburile gospodărești. În mod normal se oferă două zile de muncă. O zi pentru munca în teren și alta pentru evaluarea vânatului.

untitled design set 970x90 px

Pentru membri pescari există mai multe feluri de cotizații anuale, în funcție de vârstă, dar și de alte criterii. Cea mai mare cotizație, 400 de lei, o plătesc membrii care au domiciliul în străinătate, taxa normală fiind de 200 de lei. Doar jumătate din această sumă, 100 de lei, plătesc pescarii în vârstă de peste 65 de ani și persoanele cu handicap. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani taxa este de 50 de lei, iar pentru copiii sub 14 ani, persoanele de peste 70 de ani și persoanele cu handicap grav cotizația este de 30 de lei. Cea mai mică taxă, 20 de lei, este rezervată pentru cei de peste 80 de ani. Taxa la bălți este de 100 lei. Clubul lugojean, care face parte din Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș, administrează șase fonduri de vânătoare: Paniova, Găvojdia, Sacoșu Mare, Boldur, Belinț și Buziaș.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/