Vânătoarea de insecte! Dezinsecția spațiilor verzi începe mai devreme anul acesta la Lugoj

Dezinsecția spațiilor verzi din municipiul Lugoj va fi începută mai devreme în acest an. Autoritățile locale și-au planificat să acționeze atât prin acțiuni obișnuite la sol, după care se vor împrăștia substanțe pe cale aeriană. Prima etapă de combatere a căpușelor, a țânțarilor, a muștelor și a altor insecte periculoase pentru oameni va demara după sărbătorile pascale.

„Primele acțiuni de dezinsecție vor fi efectuate în prima jumătate a lunii mai. Se va acționa prin mijloace obișnuite de lucru la sol, în parcurile principale din municipiu, pe spațiile verzi și în parcurile din cartiere, precum și în zonele de promenadă de pe malurile Timișului. În doua parte a lunii mai, în funcție și de vreme, se va comanda și o primă acțiune de dezinsecție aeriană. Până atunci va fi făcută achiziția substanțelor necesare.”, a transmis Primăria Lugoj.

Specialiștii în domeniu atrag atenția că, pentru a avea rezultatele scontate, acțiunile de dezinsecție trebuie să fie însoțite și de o întreținere mai atentă a spațiilor verzi, prin curățarea la timp a vegetației în exces și tăierea periodică a ierbii până la mijlocul toamnei, lucrări care au lăsat mult de dorit în anii anteriori.

Administrația locală lugojeană a dat și startul lucrărilor de igienizare a parcurilor și a spațiilor verzi din cartiere. Prima intervenție a avut loc în parcul din Micro V, urmând malurile Timișului și restul parcurilor din municipiu.

„Nu avem un termen-limită de a finaliza treaba, pentru că depindem și de starea vremii, dar vom acoperi tot orașul. În parcul din Micro V am intervenit cu oamenii de la Serviciul sere și spații verzi, cu zece cositoare, dar pe parcurs vom suplimenta cu încă șase cositoare de la Serviciul de salubrizare. Toate merg foarte bine, însă pentru a putea face treabă bună, intenționăm să mai achiziționăm încă cinci utilaje.”, ne-a declarat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

În anii trecuți lugojenii s-au plâns de lipsa de reacție a edililor și de faptul că malurile Timișului și parcurile ajunseseră să semene cu fânețele care se întâlnesc în mediul rural.