Contrabandiştii rămân liberi

explo 1000x200

Lăsaţi în libertate de Judecătoria Oraviţa, Goran Dimitrovici, Iovan Sava, Petru Ghimboaşă, Daniel Şerban, Aurica Poiană şi Nenad Dimitrovici vin astăzi la Tribunalul Caraş-Severin pentru judecarea recursului declarat de procuror.

UPDATE

Tribunalul Caraş-Severin a respins recursurile Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, astfel că toţi învinuiţii vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Microbuzul plin cu ţigări abandonat în septembrie 2012 pe raza localităţii Bozovici, după ce cu câteva ore înainte intrase în ţară prin Vama Naidăş, poate trimite şase persoane în arest. Judecătoria Oraviţa a considerat că vameşul Daniel Şerban şi ceilalţi acuzaţi de contrabandă şi evaziune fiscală pot fi cercetaţi în libertate, dar Parchetul a făcut recurs, calea de atac judecându-se astăzi, la Tribunalul Caraş-Severin.

,,Consider, referitor la cei cinci inculpate, că recursul e nefondat, încheierea Judecătoriei Oraviţa fiind temeinică şi legală, deoarece nu poate fi vorba de un pericol social concret la o aşa-zisă faptă comisă în urmă cu aproape un an. Tot astăzi se judecă şi recursul formulat referitor la inculpatul Nenad Dimitrovici, unde instanţa a constatat nulitatea absolută a propunerii de arestare preventivă, fapt rar întâlnit în instanţele din ţară. Sunt curios să văd motivarea recursului referitor la acest inculpat, fiindcă, în opinia mea, situaţia e clară, iar textele de lege invocate de către mine la Judecătoria Oraviţa au avut şi au acoperire procedurală”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

 ,,A fost pus sechestru asigurator asupra unor imobile şi autoturisme, prejudiciul în această cauză fiind de peste 350.000 de lei”. Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ Caraş-Severin

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla decizia instanţei!