Valeria Schelean: Sunt modificări mult mai importante de făcut la Constituție, nicidecum redefinirea căsătoriei!

Deputatul Valeria Schelean a fost invitata postului de televiziune Digi 24, prilej cu care a fost rugată să comenteze intenția Coaliției pentru Familie și oportunitatea unui referendum pentru modificarea Constituției.

Parlamentarul de Caraş-Severin a subliniat că va prezenta părerea proprie și că, în legislativul trecut, a fost înființată o comisie specială pentru modificarea Constituției, comisie din care ea chiar a făcut parte, dar care nu a reușit să-și ducă activitatea la capăt și să propună modificările importante cu privire la textul Constituției României.

„Eu mi-am exprimat opinia clar în plenul Camerei Deputațiilor, în care arăt că nu susțin această modificare legislativă, pentru că eu consider că trebuie făcută o distincție între familie și căsătorie, sens în care am și depus un amendament atunci când inițiativa a venit în dezbaterea Camerei. Familia trebuie protejată constituțional, dar familia include căsătoria, însă nu poate exclude și alte variante”, a mai spus Schelean.

Deputatul liberal spune că sunt capitole mai importante în Constituția României care ar avea nevoie urgentă de intervenție sau modificare, probleme cum ar fi descentralizarea, și nicidecum redefinirea căsătoriei.