Arhitectul-şef al municipiului Reşiţa începe să deranjeze! „Monstruozitatea din poză nu e în Rusia, e în Reșița!“

„Monstruozitatea din poză nu e Photoshop și nu e în Rusia… e în Reșița, zona Micro III“În acest fel şi-a titrat o postare pe contul său de pe o reţea de socializare Mihaela Copia, cea care de un an este arhitectul-şef al municipiului Reşiţa.

În continuare, Mihaela Copia a etichetat construcţia ca fiind „complet ilegală“ şi a făcut apel la „prietenii reşiţeni“ care încă mai cred în lege şi bun simţ să o anunţe dacă sesizează construcţii ilegale în oraş.

„Personajele care au nesimțirea de a edifica «construcții» de genul acesta nu merită să se numească oameni. Ah, și, evident, este complet ilegală! Și nu pot să înțeleg nici zecile de vecini care acceptă, permit sau ignoră zile în șir zgomotele, mizeria și vecinii caraghioși și nu anunță autoritățile!

Suntem o mână de oameni în orașul ăsta care încă mai luptă împotriva construcțiilor ilegale, oripilante, fie ele palate, publicitate (sic!) sau ciuperci ca cea din poză. Și nu ne stă fizic în putere să controlăm fiecare colț de oraș, să le stopăm. Deci, fac apel la spiritul civic al prietenilor reșițeni de pe facebook care încă mai cred în ordine, lege și bun simț să mă anunțe ori de câte ori sesizează prin Reșița construcții ilegale.
Vecinul demolează un perete? Call me!
Vecinul își vopsește casa în roz? Call me!
Vecinul își construiește foișor de lemn, și-a pus gardul pe proprietatea ta, își scurge burlanul pe terenul tău? Call me!!!
ș.a.m.d.

0255 210 951

Ori se civilizează și ei, ori pierdem toți… [sharing is caring]“, a scris Mihaela Copia, arhitectul-şef al Reşiţei.

Monstruozitate intrată în legalitate?!

1000x200 dacus 02

Reacţiile la această postare publică au fost diverse. La replici de genul „Construcția respectivă este de ani de zile! Abia acum ați văzut-o???“ şi „este de peste 10 ani garantat, lasă că verifici şi ai să vezi“, Mihaela Copia a răspuns: „înseamnă că sunt șanse mari ca aberația asta arhitecturală să fie legală, autorizată… ceea ce înseamnă că nici nu ne putem atinge de ea“; „Mea culpa, acum e prima dată când o văd… nu verific construcțiile din oraș decât de un an și zilnic descopăr câte o monstruozitate, dar asta le întrece pe toate. Predecesorii mei au avut talentul de a autoriza tot ce le trecea prin mână și se prea poate ca și ciuperca asta să fie legală… este trist și frustrant să aflu că în orașul nostru s-au permis asemenea «creații»“.

Un simpatizant PSD, Mircea Popescu, a acuzat-o însă pe arhitecta-şefă că nu este normal să folosească la astfel de postări numărul de telefon al Direcţiei Urbanism din cadrul Primăriei Reşiţa. „Observ că v-aţi orientat către postări gen cancan! Atât timp cât sunteţi reprezentantul unui departament într-o instituţie publică, consider ca afirmaţia «complet ilegală» nefondată, cât şi «Call me!!!» folosind un număr al departamentului de unde faceţi parte, nu vă reprezintă! (…) Aşadar, vă rog să aveţi în vedere că reprezentaţi o instituţie publică“, a comentat Popescu.

Mihaela Copia nu s-a dezis însă de propria-i postare, răspunzându-i comentatorului intrigat: „1. Insist să faceți diferența între «can-can» și pură îngrijorare față de estetica acestei localități și a modului haotic în care s-a construit în ultimii 30 ani. Este un defect profesional ce se leagă de experiența mea ca arhitect.
2. Nu sunt reprezentantul nimănui. În timpul meu liber și de pe profilul meu PERSONAL și PRIVAT am dreptul de a mă exprima după cum doresc. Punctul meu de vedere nu îl reprezintă pe cel al instituției în care activez și eu NU reprezint nicidecum vreun departament. NU sunt persoană publică (de unde și profilul privat!). Dar dacă voi dori vreodată să transmit publicului informații legate de activitatea instituției, o voi face prin intermediul unui comunicat de presă alături de colegii specialiști în domeniu.
3. Afirmația rămâne și, după o atentă cercetare, vă asigur ca este întemeiată. Înțeleg că este opera unor proprietari mai vechi ai imobilului și nu al celor din prezent, cărora le-am transmis scuze. Indiferent, îmi păstrez poziția, extinderea din poză e un afront adus arhitecturii de calitate. Profesional vorbind“.

Arhitectul-şef al municipiului, Mihaela Copia, precizează totodată că afișarea numărului de telefon a dat roade, azi, 9 mai, deci la doar o zi de la postare, la Urbanism primindu-se 3 reclamații cu privire la construcții ilegale. „Poate e o soluție neprofesionistă, dar fost o zi bună!“, a concluzionat arhitectul-şef al Reşiţei.

Sursă foto: Facebook Mihaela Copia

publicitate si promovare online banner maxagro