Valeria Schelean Șomfelean: „Reprezentanții puterii s-au comportat cu aceeași aroganță cu care ne tratează pe toți de la instalarea lor în funcții”

Parlamentarul liberal Valeria Schelean Șomfelean reclamă faptul că amendamentele pe care le-au formulat parlamentarii PNL la Legea Bugetului de Stat au fost respinse pe linie.

„Nu a trecut niciun amendament dintre cele formulate de opoziție, indiferent de importanța lui. Ciudat este că, după ce zilele trecute au existat ample proteste în marile orașe ale țării împotriva măsurilor Guvernului Grindeanu în legătură cu modificările normelor penale și intenția de reglementare a unor acte de clemență de către executiv, niciun amendament al opoziției care viza tocmai reducerea supraaglomerării în penitenciare și punerea în aplicare a unor măsuri altenative de executare a pedepselor nu a fost admis de coaliția de guvernare. Propunerile noastre erau tocmai menite să preîntâmpine o condamnare a României la CEDO și pronunțarea unei hotărâri pilot, însă nu prin deschiderea ușilor penitenciarelor și curățarea cazierelor condamnaților”, reclamă Valeria Schelean.