Valeria Schelean-Șomfelean: PNL pregătește economia pentru noua revoluție tehnologică!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Deputatul PNL de Caraș-Severin, unul dintre principalii comunicatori ai partidului la nivel național, anunță dezvoltarea reală a mediului de afaceri din România odată cu demararea Planului de relansare economică prezentat de Guvernul Orban.

Ironizat și criticat de opoziție, planul prezentat de liberali prin care se urmărește relansarea economiei, o economie blocată de criza coronavirus și nu numai, este nu doar unul realist, ci și performant, susține Valeria Schelean-Șomfelean. Pentru a avea o Românie europeană, pentru a beneficia de o prosperitate reală, trebuie să renunțăm la modelul bazat doar pe consumul populației. Avem nevoie de un nou model de creștere economică axat pe stimularea și dezvoltarea capitalului autohton și a competitivității companiilor românești, investiții în domenii strategice ale infrastructurii publice, transformarea digitală a economiei și a administrației publice, pregătirea economiei pentru noua revoluție tehnologică”, a comentat parlamentarul PNL.

Printre altele, prin planul respectiv, liberalii propun înființarea Fondului Român de Investiții (FRI) pentru finanțarea unor investiții în domenii de interes strategic.

1000x100 casa brutarului

„Înființarea unui fond de investiții de stat pentru finanțarea unor activități precum private equity (fonduri de investiții sub formă de participare la capitalul social al unor societăți comerciale), venture capital (fonduri de investiții în societăți comerciale nou sau de curând înființate), agenție de promovare a investițiilor, proiecte educaționale pentru antreprenori etc. Capitalizare inițială: 300 mil. euro”, conform documentului menționat anterior.

 

expres banat 1000x100 (2)