Valeria Schelean: „Nu știu care ar fi capacitatea PSD de a se redresa!”

Deputatul PNL de Caraș-Severin anticipează o luptă ceva mai ușoară în județ la viitoarele alegeri europarlamentare și prezidențiale cu un PSD condus de Luminița Jivan, ipoteză despre care încă se vorbește în rândul social-democraților.

Ar putea Luminița Jivan să îi ia locul cu succes actualului președinte PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă? Valeria Schelean-Șomfelean, deputatul cu cea mai mare vizibilitate la București, a anticipat cum vor arăta următoarele alegeri într-o astfel de variantă. „Nu știu care este experiența politică a doamnei Jivan din punct de vedere al managementului unei organizații județene și nici nu știu care este susținerea pe care o are doamna Jivan la nivelul organizației județene. Mi-e și foarte greu să comentez pentru că fiecare lider trebuie să-și valideze, practic, poziția prin susținerea pe care o are din partea membrilor de partid și, evident, primul examen electoral pe care îl dă acel lider este în următoarele alegeri, în următorul scrutin electoral, care pentru noi bate la ușă. Vin alegerile parlamentare, apoi prezidențiale, nu știu care ar fi capacitatea PSD de a se redresa sub conducerea altui lider și a face performanță”, a comentat parlamentarul PNL.

Valeria Schelean-Șomfelean e convinsă că bătăliile interne din orice partid generează un rezultat electoral mai prost decât cel precedent, astfel că, teoretic, PNL ar trebui să recupereze terenul pierdut față de PNL la parlamentarele din 2016. „Evident că noi, cei de la PNL, nu ne dorim ca PSD să fie o formațiune care să genereze foarte mare susținere și cred că bătăliile astea interne nu pot face altceva decât să genereze un rezultat electoral mult mai prost pentru orice partid, indiferent că vorbim de PSD sau de orice alt partid. Bătălliile interne în prag de alegeri electorale cred că nu fac bine nici unui partid politic”, a mai spus liberala.